DA LI ZNATE ŠTA ĆE SE DESITI U VAŠEM ORGANIZMU AKO U POTPUNOSTI IZBACITE ŠEĆER NA MJESEC DANA? Istaživanje pokazalo REZULTATI ĆE VAS ZAPANJITI

Objavljeno:

Da li znate šta će se desiti u vašem organizmu ako u potpunosti izbacite šećer na mesec dana? Upravo ovo je isprobao jedan Holanđanin, a rezultati su sve zapanjili.

Slušajući neprestano o štetnosti šećera, ovaj momak je odlučio da provjeri sve te teorije i podvrgne se eksperimentu. Zadao je sebi cilj da cijeli mjesec ne jede šećer ili bilo šta slatko, a zatim je pokazao kakve su mu se sve promjene dogodile u tijelu…

531c97bc739deeac030d2c69c567616a-styria

Prethodno je uradio sve potrebne pretrage kako bi imao „crno na bijelo“ u kakvom stanju je njegov organizam. Inače, prije nego što je odlučio da započne ovaj neobični eksperiment, hranio se kao i većina ljudi  – nije pretjerivao ni u čemu, ali nije se libio ni da pojede masno, kalorično, niti slatko.

Osim odluke da se odrekne šećera, mladić iz Holandije je riješio i da malo koriguje ishranu i što više u jelovnik uvrsti zdrave namirnice – povrće, grčki jogurt, pileće bijelo meso su postali njegova svakodnevica, a sokove je zamijenio vodom.

Svakog dana je bilježio šta je jeo, kao i kako se osjećao. Osmog dana eksperimenta se već osjećao izraženo razdražljivo. Imao je utisak da mu se tijelo buni zbog izbacivanja šećera. Međutim, oko treće nedjelje sva nervoza i negativna osjećanja su nestali.

Po završetku eksperimenta zapisao je i zaključak – uopšteno se osjećao mnogo bolje. Primetio je da ima mnogo više snage i energije, da bi se odmorio bilo mu je potrebno mnogo manje sna, ali najmanje očekivano je ono što mu se desilo sa holesterolom – ove masnoće su pale za frapantnih 8 odsto. Naravno, odricanje od slatkog je uticalo i na njegovu kilažu, a smršao je četiri kilograma.

Povezano

Najnovije