PRIČA: Imam mladu svekrvu

Datum objave:

- Advertisement -

Imam mladu svekrvu, Marinu. Ima samo 43 godine. Rano se udala. Imala je samo 18 godina kada se rodio moj muž Rade, a godinu dana kasnije i njegov brat Adam.

Ona i moj svekar imali su dobar brak. Djeca su odrastala u sretnoj porodici. Marina je odmah nakon srednje škole završila kurs za računovođu i počela je da radi u maloj firmi. Danas je ugledni računovođa u dobroj kompaniji.

- Advertisement -

Kada je Radetu bilo deset godina, njegov otac je doživio strašnu saobraćajnu nesreću. Marina je ostala sama sa dječacima. Naučila ih je da budu odgovorni, samostalni, da završe škole i da budu ljudi.

- Advertisement -

Kada su stasali za srednju školu, Marina ih je poslala u inostranstvo na školovanje. Dobili su stipendije i ona nije morala da brine o njima. Bar ne finansijski.

Tako smo se Rade i ja upoznali, a uskoro i vjenčali. Oboje smo studenti na završnoj godini. Marina je odlučila da nam plati troškove svadbe i medeni mjesec.

Poslije toga smo se sa njom čuli samo jednom mjesečno, da razmijenimo osnovne informacije.

- Advertisement -
0-woman-explains-what-percentage-of-rain-really-means-and-its-nothing-to-do-with-rain-fall

Radetov mlađi brat živi sa majkom, ali Marina ga ne finansira. Ona često kaže: “Neću hraniti matorog konja.”

Mi smo nedavno dobili dijete, kćerkicu. Svekrva je čestitala, donijela poklon u vidu pelena, hemije za dijete, kašica, odjeće…Izljubila nas je sve odreda i nestala. Ona ima svoj život.

Ona vikendom ide na planinarenja, vozi bicikl, zimi skija, leti je na moru…

Kada joj tražimo a pričuva unuku ona kaže: “I ja sam svoje sama čuvala”. Kada je zamolimo da nam pozajmi novac za kiriju, kaže: “Snađite se sami, ni meni niko nije pomagao.”

Moji roditelji su penzioneri, jedva sastavljaju kraj s krajem. Od njih ne mogu da tražim novac, ali ni da pričuvaju dijete jer su bolesni.

Dok mi muku mučimo, Marina cveta. Nedavno nam je rekla: “Da sam željna bebe, udala bih se i rodila sebi jednu.”

Naravno, ponekad nam daje poklone, ali to nije dovoljno.

Nedavno sam imala jak grip i muž me danima negovao. Marina je došla i pričuvala unuku na par dana. Čim je vidjela da mi je bolje, mahnula nam je i rekla: “Sad nastavite sami!”

Eto, takva je moja svekrva.

(stil.kurir.rs)

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO