NAJBOLJE RJEŠENJE ZA BIJELI VEŠ KOJI JE POSIVIO: Nemojte da bacate pare na skupa sredstva, VEŠ ĆE BITI BIJEL KAO SNIJEG

Objavljeno:

Agresivna kupovna sredstva mogu da unište tkaninu.

Vrlo jednostavan trik koji će vam pomoći da riješite problem sa odjećom koja je požutila ili posivila. Baš kao u reklami – “da vaše bijelo, bude zaista bijelo”!

Bijeli čaršavi i majice, košulje i peškiri izgledaju čisto samo dok su novi. Već nakon nekoliko pranja i ove stvari će izgubiti bjelinu, postaće žućkaste ili čak sive. Izbjeljivači kupljeni u prodavnici ne rješavaju uvijek problem, a posebno je teško skinuti fleke od znoja na majicama. Sredstva koja su agresivnija stvaraju novi problem – uništavaju platno i čine gla podložnom cjepanju.

Kako da izbijeliti požuteli veš u kućnoj radinosti, objasnila je Kerolajn Makali, “kraljica” kućnih trikova i žena čije savjete slušaju brojni korinsici društvenih mreža.

Sastojci:

soda bikarbona
boraks
cinkovo bjelilo
malo tople vode

Priprema:

U posudi pomiješati šolju sode bikarbone, šolju boraksa i pola šolje bjelila. Dodati vodu malo po malo, neprekidno mešajući prah. Trebalo bi da bude dovoljno tečnosti da se smesa pretvori u neku vrstu vlažnog pjeska, ali da ne počne da se rastvara. Staviti smjesu u silikonski pleh za kockice leda i ostaviti da se osuši. Dobijene kocke čuvati u zatvorenoj posudi na suhom mjestu.

bijelives

Kada perete bijelo rublje, dodajte jednu kocku bjelila direktno u bubanj, stavljajući je na vrh suhog veša.

Važno!

Uvjerite se da se materijal može da se tretira bjelilom, biće označeno na etiketi.

(novi.ba/mondo.rs)

Povezano

Najnovije