DIJETA 5 KAŠIKA – LAKŠI PLAN OD OVOG NE POSTOJI, A REZULTATI FANTASTIČNI: Smršaćete od 5 do 20 kg bez muke i gladovanja

Objavljeno:

Ako nemate strpljenja za komplikovane dijete i specijalno pripremanje obroka, obavezno probajte ovaj režim. Dijeta 5 kašika je savršena za mršavljenje, laka i efikasna.

Dijeta po nazivu “5 kašika” idealna je za one koji vole jednostavne planove ishrane, bez previše pravila, brojanja kalorija i koji ne žele da mnogo menjaju svoj uobičajeni način ishrane.

Ovaj režim nije tako restriktivan kao što se to čini na prvi pogled, zapravo sve što je potrebno jeste da slušate svoje tijelo i dozirate hranu. Bonus je i što možete da ga se pridržavate neograničeno, a rezultati su impresivni. Osobe koje su bile na ovom režimu su oslabile između pet i 20 kilograma u razmaku od jedan i po do pet mjeseci.

a067803561960e5d
Jednostavna pravila:

Ne stavljajte više od pet kašika hrane na tanjir za svaki obrok.
Pazite da pauze između obroka budu najmanje tri sata.
Možete jesti i prije spavanja i noću, ako se poštuju prva dva pravila.
Meni se može sastojati od bilo kojih namirnica.
Strogo su zabranjena gazirana pića i pića koja sadrže šećer (uključujući sve sokove).
Čaj, kafa, obična voda na dijeti od 5 kašika mogu da se konzumiraju bez ograničenja.

Poželjno je da se odreknete kupovnih umaka i marinada, slatkiša, kao i kiselih krastavaca i začinjene hrane, kako ne biste podstakli apetit.
Preporuka je i da se uzdržite od pržene hrane, kao i prerađevina. Jedite svježe namirnice, obrađene na pari, roštilju (bez dodatih masnoća) ili dinstanu.
Važno je napomenuti da dijeta pet kašika nije pogodna za trudnice, dojilje, osobe koje pate od dijabetesa i hroničnih bolesti, a prije nego što primenite ovaj režim, svakako se konsultujte sa ljekarom.

Prednost malih i čestih obroka

Ovaj režim će prvenstveno pomoći onima koji su se ugojili zbog prejedanja i nemogućnosti da kontrolišu porcije. Hrana u malim “dozama” koja se konzumira sa kraćim pauzama između ima sljedeće benefite:

ne dozvoljava da ogladnite;
pomaže da se riješite nadutosti i vratite optimalnu veličinu stomaka;
normalizuje nivo šećera u krvi;
poboljšava apsorpciju hranljivih materija.

Dijeta 5 kašika – primjer jelovnika za dan
8:00 – zobena kaša sa bobičastim voćem, kafa
11:00 – banana ili mala jabuka ili paradajz
14:00 – porcija čorbe ili pilećih prsa na žaru
17:00 – porcija salate od povrća sa maslinovim ili lanenim uljem
20:00 – porcija mladog sira
23:00 – kefir
Upamtite da pijete dovoljno vode – nedostatak tečnosti u ijtelu često pogrešno tumačimo kao glad,prenosi Mondo. Takođe, nekoliko puta nedjeljno kada ste na ovoj dijeti možete sebi da dozvolite da se počastite desertom – to će spriječiti da se osjećate kako vam je nešto uskraćeno i umanjiti potrebu za slatkim.

Povezano

Najnovije