OBJAVLJENA PROGNOZA DO 9. AUGUSTA, Sladić upozorava: Ovo je definitivno za knjige, EVO ŠTA NAS OČEKUJE

Objavljeno:

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 37°C.

Narednih dana će uz obilje sunca bit će vruće. Prognozira se pretežno vedro vrijeme. Puhat će slab do umjeren vjetar, uglavnom južnog smjera. U takvim okolnostima temperature zraka, bit će uglavnom iznad 33 stepena, na jugu zemlje i do 40 stepeni. U južnim i sjevernim područjima neće izostati ni tropske noći, a izgledno je da će nas pogoditi novi toplotni val.

-Izuzetno visoke temperature zraka u cijeloj zemlji se prognoziraju do 2. augusta, lokalno se očekuje i do 43 stepena Celzijusa. Postoji vrlo visoka opasnost od toplotnog vala koji nepovoljno utječe na zdravlje stanovništva! Saharski pijesak prisutan na nebu sve do početka augusta. Manje jednodnevno zahlađenje očekuje se 02.08. kada će temperature zraka u prosjeku biti oko 30 stepeni, a onda ponovo preko 40! August djeluje dosta paklen, ljeto 2021. godine definitivno je za knjige, kazao je meteorolog Nedim Sladić.

Povezano

Najnovije