ŽULJA LI VAS LJETNA OBUĆA? OVE TRIKOVE MORATE ZNATI: Spas za znojne noge – NEĆETE IMATI ŽULJEVE

Objavljeno:

Paralelno s modnom industrijom, posebno kad su u pitanju cipele, razvijali su se i detalji koji se stavljaju u obuću s ciljem da upravo one budu ugodnije za nošenje.

Što napraviti kad vas cipele žuljaju na vrhu pete, kad vam stopalo klizi kroz sandalu, kad vas žulja tvrdi dio središnjeg dijela cipele, kad vrh cipele smeta vašim prstima?

zuljevi

Ovo su mala inovativna rješenja koja možete napraviti ili kupiti zajedno s novim parom cipela! 

cipele
• Imate li problemi sa remenjem? Prije nego li se definitivno odlučite zamijeniti sandale sa remenjem, potražite štapiće od vate. Ove tanke trakice (ili štapići) se lijepe na unutrašnju stranu remenja kako bi spriječili stvaranje žuljeva i crvenila koji nastaju trenjem remenja o kožu.

sandale5
• Stupalo na jastučić – Super tanki ulošci koji se prilagođavaju otvorenim cipelama i sandalama naglašavaju udobnost. Potpuno su neprimjetni, a mekani i savršeni za nošenje.

stopalo-nsl
• Problematična potpetica – Cipele koje su vam velike pola broja ili im je težište na prstima (mislimo na štikle sa platformom) mogu uzrokovati ozbiljno klizanje noge. Upravo zato nosite uloške koji se lijepe na petu kako bi noga uvijek imala pravilan ‘pad’.

cipele
• Ulošci od gela – Teško je predvidjeti kada i na kojim mjestima bi vas cipele mogle početi žuljati. Upravo zato u torbu stavite prozirne i iznimno tanke samoljepljive uloške od gela koji vam omogućuju nevidljivu zaštitu.

cipele-za-vjencanje
• Zaštita za prste – Japanke ili visoke štile mogu oštetiti nježnu kožu između prstiju. Potražite jastučiće od gela koji će zadržati vaša stopala, a posebno prste, u ispravnom položaju sprečavajući klizanje koje stvara bolne natiske.

60942235-cipele-tijesne-noga-zena
• I za kraj

– imajte uvijek pri ruci zaštitu u stiku! Ukoliko vam klizi stopalo, žuljaju vas cipele na peti ili između prstiju upotrijebite zaštitu u stiku. Stik ostavlja nevidljiv voštani sloj koji štiti od trenja

Izvor: modnialmanah 

Povezano

Najnovije