UJUTRO NAPRAVITE NAJBOLJU BOSANSKU KAFU, EVO U ČEMU JE TAJNA: Razbudit će vas brzo- SVI ĆE PITATI RECEPT

Datum objave:

- Advertisement -

Probajte nekoliko trikova za koje malo ko zna a koji neverovatno poboljšavaju ukus crnog napitka. Evo kako da skuvate najbolju kafu

Kakav ukus će kafa imati ne zavisi samo od zrna i kvaliteta ove namirnice, važnu ulogu igra i  odabir džezve  Istraživanja su pokazala da je određenim metalima od kojih se ove posude prave potrebno više vremena da se zagreju, što je veoma važno kada pripremate omiljeni crni napitak.

- Advertisement -

Svaki ljubitelj kafe ima svoj individualni recept, a postoje neke cake za koje verovatno ne znate, a koje joj mogu popraviti ukus.

- Advertisement -
kafa

Važne nijanse

Najbolje je da koristite samo sveže pečena i sveže mlevena zrna. Da bi napitak uvek bio ukusan, kafu čuvajte nakon pečenja ne duže od mesec dana i posle mlevenja oko nedelju dana. Što su zrna kafe sitnija, to će se biti bolji njen ukus i aroma. Super trik koji doprinosi da ukus bude puniji jeste da kafu bukvalno zapečete u džezvi 30-ak sekundi pre nego što je prelijete vrelom vodom (za ovu caku će vam biti potrebne 2 džezve, jedna u kojoj ćete prokuvati vodu i druga u kojoj ćete zapeći kafu). Pazite da ne preterate sa pečenjem jer će u protivnom kafa postati gorka i neukusna.

Korisni trikovi

- Advertisement -
  • Kafu kuvajte na laganoj vatri. Dugo i postepeno zagrevanje omogućiće da se zrna maksimalno otvore, dajući piću sva korisna svojstva.
  • Ne dozvolite da proključa na ringli. Čim se približi tački ključanja, odložite džezvu i pustite da se kafa skuva u već zagrejanoj vodi. 
  • Pravi ljubitelji kafe praktikuju da je tri puta vraćaju na ringlu. U ključalu vodu sipaju mlevenu kafu, vrate na riglu na par sekundi, pa sklone i promešaju. Ovaj postupak se ponavlja još dva puta.
  • Nakon pripreme napitka, dodajte u džezvu kašičicu hladne vode, talog kafe će se tako brže slegnuti na dno, a napitak će imati savršen ukus.

IzvorMondo

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO

LM