MRŠANJE BEZ GLADOVANJA, 4 KILOGRAMA ZA MJESEC DANA: : Svako jutro u jogurt DODAJ jednu KAŠIČICU ovog začina – nevjerovatno jednostavno, a tako efikasno

100

Ljeto se bliži i krajnje je vrijeme da se postaramo za tih par kilograma viška koji su se nakupili u toku zime. Prvih par kilograma obično je najlakše izgubiti, a mi vam sada dajemo recept za to. Riječ je o začinu koji sprečava nadutost, čisti crijeva i za par dana ćete primijetiti da vam je stomak ravniji, piše Srbija Danas.

Kumin začin kao lijek

Kumin je dragocjeno sredstvo za liječenje dijareje, a može vas osloboditi nadutosti i kolika. Na zapadu, on se sada koristi uglavnom u veterinarskoj medicini, kao sredstvo protiv nadimanja, ali i dalje ostaje tradicionalni biljni lek na istoku. Pretpostavlja se da se kumin kao lijek može da poveća laktaciju i smanjuje mučninu u trudnoći.

Pokazalo se da je efikasan u liječenju sindroma karpalnog tunela, kao i dijareje, problema sa varenjem i jutarnje mučnine. Kumin takođe stimuliše apetit. Iako su istraživanja još u toku, rane studije navode da kumin, među brojnim drugim začinima, može imati snažan efekat u prevenciji dijabetesa smanjivanjem mogućnosti nastanka hipoglikemije.

Sam začin kumin ima detoksikacijska i hemopreventivna svojstva. Osim toga, ima blagotvorne antioksidanse kao što su vitamin C i vitamin A u svom hemijskom sastavu, pored esencijalnih ulja.Kumin i jogurt za mršavljenje

Kumin i jogurt jesu odlična i dobitna kombinacija za mršavljenje. Ova kumin dijeta traje tri mjeseca, a za to vrijeme, svaki dan treba razmutiti tri grama (malo manje od jedne kašičice) kumina u 140 ml nisko-masnog jogurta. Ovu mješavinu popiti, poželjno na prazan stomak. Ovo je metoda za mršavljenje bez gladovanja, a rezultati su impresivni. Možete izgutiti i do četiri kilograma za mjesec dana. 

Evo kako da pripremite čaj od kumina.

Da pripremite ljekoviti kumin čaj, sljedite sledeća uputstva:

Sastojci:

1 kašičica kumin semena
250 ml vode za piće
Kumin
Kumin

Priprema čaja od kumina:

Uzmite odgovarajući sud i dodajte jednu kašičicu kumin sjemena. Zagrijte malo na niskoj temperaturi oko 5 sekundi, a zatim sipajte 250 ml pijaće vode i pustite da provri. Poslije ključanja, pokrijte čaj i ostavite da odstoji oko 5 minuta. Procijedite kumin čaj i pijte toplo. Prema vašem ukusu, možete dodati med ili prstohvat soli. Kumin čaj se koristi kao lijek prvenstveno kod stomačnih i respiratornih problema.

(Srbija Danas)