MNOGI LUBENICU JEDU SAMO AKO JE POSOLE: Kad čujete razlog UVIJEK ĆETE JE JESTI OVAKO!

Datum objave:

- Advertisement -

Ako do sada niste čuli za ovaj trik, vjerujemo kako ćete nam ubrzo biti zahvalni. Sama pomisao da se lubenica soli, mnoge ljude ostavlja u šoku. Međutim, slastičarka Nicole Weston iz Los Angelesa otkrila je na svojoj web stranici zašto je ovo odlična kombinacija.

lubenicaa

“Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljenu šnitu lubenice u rukama. U to vrijeme moj prijatelj je inzistirao da to moram probati tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu – zaista je bolja posoljena”, napisala je ona.

watermelon-with-salt
- Advertisement -

Naime, sol lubenicu čini slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentriraniji, intenzivan okus. Sol, također, potiče proizvodnju sline što lubenicu čini još sočnijom. 

lubenica
- Advertisement -

Potrebno je da sasvim malo soli raspršite po cijelom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, “ubiti” ćete njezinu slatkoću i morat ćete posegnuti za novim komadom.

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO