ISKUSNE DOMAĆICE OTKRILE TRIK – 3 SASTOJKA ZA BLISTAVO ČISTU SLAVINU: Kamenac nestaje kao rukom odnešen

Objavljeno:

Iskusne domaćice su nam otkrile tajnu za blistave slavine

Tvrdokorni kamenac je neizbježan na površinama gde ima vode. Mnoge domaćice muku muče sa ovim problemom, pa smo zato pronašli tri načina koja kao od šale uklanjaju ovaj ni malo prijatan prizor. Ono što je najbolje, potpuno su prirodni, nikakve hemikalije van neće biti potrebne.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je poznato kao multifunkcionalno sredstvo u kući. On između ostalog odlično eliminiše i kamenac sa slavina.

Proces je vrlo jednostavan: Sipajte jabukovo sirće u flašu sa rasprašivačem i poprskajte slavinu. Ostavite da ono odradi svoj posao nekoliko minuta i nakon toga prebrišite suhom krpom. Trebalo bi da je sav kamenac uklonjen, ali ukoliko se nazire na nekoliko mjesta, ponovite postupak. S obzirom da nije hemikalija u pitanju, nećete napraviti nikakvu štetu.

Soda bikarbona

Osim što se koristi za pečenje kolača, soda bikarbona je odlična i za čišćenje. Pasta od sode bikarbone uspješno uklanja kamenac, a najbolja je za poliranje slavina od nehrđajućeg čelika, jer neće oštetiti površinu.

Priprema paste:

Pomiješati nekoliko kašičica sode bikarbone, nekoliko kašičica vode i nekoliko kapi eteričnog ulja čajevca. Pastu jednostavno nanesite na slavinu i trljajte manjom četkom dok se kamenac ne ukloni.

Limun

Ovaj citrus sadrži veliku količinu kiseline u sebi, zato lako uklanja kamenac. Ovaj trik je odličan za manje trvrdokorne mrlje.

Isijecite limun na pola i njime istrljajte mjesto na kome se nalazi kamenac dok potpuno ne nestane.

(Stil)

Povezano

Najnovije