GUBITE 3 kg ZA 7 DANA – VOLUMETRIKS DIJETA JE PRAVO ČUDO: Jedite ove namirnice svaki dan i SVA ODJEĆA ĆE VAM BITI VELIKA

Datum objave:

- Advertisement -

Volumetriks dijeta je savršena za sve one koji ne žele da gladuju, a žele da izgube neželjene kilograme za relativno kratko vrijeme i na jednostavan način.

Volumetriks dijeta funkcioniše po principu energetske vrijednosti namirnica i sadržaja vode, što u prevodu znači različite namirnice daju različit osjećaj sitosti. U parksi to znači da ista kalorijska vrednost masne brze hrane će nas manje zasititi naspram iste kalorijske vrijednosti povrća. Ali ista kalorijska vrijednost povrća će količinski biti veća i time ispuniti veći dio želuca.

- Advertisement -

Volumetriks dijeta je odličan izbor za sve one koji ne mogu da se odluče da li žele da postanu vegetarijanci ili ne. Čak i sam naziv ove dijete to znači: fleksitarijanac = fleksibilni vegetarijanac. Ali šta to znači? To znači da se osoba koja se odluči za ovakav način ishrane hrani kao vegetarijanac, ali povremeno smije da jede meso.

- Advertisement -

Preporučene namirnice

Voće, povrće, niskomasni mlečni proizvodi, integralne žitarice, pasulji, posno meso.

Druga podjela može možda bolje da baci svjetlo na izbor namirnica kod ove dijete:

- Advertisement -

Prva kategorija

Nemasno mlijeko i niskomasni mliječni proizvodi, voće sa visokim sadržajem vode, povrće sa malom količinom ugljenih hidrata i visokim sadržajem vode, supe od povrća.

Druga kategorija

Ostalo voće, povrće, meso sa manje masnoća (riba, piletina), pahuljice, tjestenine od integralnih žitarica.

Treća kategorija

Meso, stari i masni sir, orašasti plodovi i suvo voće, jela kao što su: pica, pomfrit, sladoled i domaći niskomasni kolači.

Četvrta kategorija

Krekeri i slične industrijske grickalice tipa čips, perece, čokoladni kolači, slatkiši sa puno masnoća, puter, ulja – generalno masnoće, alkoholna pića, gazirana pića i kupovni sokovi.

Dakle, ukoliko jedete namirnice prve kategorije svakoga dana, namirnice druge svakoga drugog dana, a namirnice treće kategorije jednom u pet dana – na odličnom ste putu da izgubite kilograme i poboljšate zdravlje. Sigurno se pitate šta je sa četvrtom kategorijom? Pa, nju najbolje da zaboravite – ove namirnice za vas jednostavno ne postoje.

Preporučena su tri glavna obroka i užina, mada u toku cijeloga dana možete grickati neku voćkicu ili jesti nešto drugo iz Prve kategorije namirnica.

Dr Rols smatra da je trik zdravog mršavljenja upravo upotreba niskokaloričnih namirnica. I dodaje da uz ovu dijetu možete da skinete 3 kilograma za nedelju dana. Volumetriks dijeta će i smanjiti kalorijski unos, i podstiču gubitak težine.

Prije početka Volumetriks dijete, posavjetujete se sa ljekarom!

(Stil/Žena)

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO