GUBITE 3 kg ZA 7 DANA – VOLUMETRIKS DIJETA JE PRAVO ČUDO: Jedite ove namirnice svaki dan i SVA ODJEĆA ĆE VAM BITI VELIKA

Objavljeno:

Volumetriks dijeta je savršena za sve one koji ne žele da gladuju, a žele da izgube neželjene kilograme za relativno kratko vrijeme i na jednostavan način.

Volumetriks dijeta funkcioniše po principu energetske vrijednosti namirnica i sadržaja vode, što u prevodu znači različite namirnice daju različit osjećaj sitosti. U parksi to znači da ista kalorijska vrednost masne brze hrane će nas manje zasititi naspram iste kalorijske vrijednosti povrća. Ali ista kalorijska vrijednost povrća će količinski biti veća i time ispuniti veći dio želuca.

Volumetriks dijeta je odličan izbor za sve one koji ne mogu da se odluče da li žele da postanu vegetarijanci ili ne. Čak i sam naziv ove dijete to znači: fleksitarijanac = fleksibilni vegetarijanac. Ali šta to znači? To znači da se osoba koja se odluči za ovakav način ishrane hrani kao vegetarijanac, ali povremeno smije da jede meso.

Preporučene namirnice

Voće, povrće, niskomasni mlečni proizvodi, integralne žitarice, pasulji, posno meso.

Druga podjela može možda bolje da baci svjetlo na izbor namirnica kod ove dijete:

Prva kategorija

Nemasno mlijeko i niskomasni mliječni proizvodi, voće sa visokim sadržajem vode, povrće sa malom količinom ugljenih hidrata i visokim sadržajem vode, supe od povrća.

Druga kategorija

Ostalo voće, povrće, meso sa manje masnoća (riba, piletina), pahuljice, tjestenine od integralnih žitarica.

Treća kategorija

Meso, stari i masni sir, orašasti plodovi i suvo voće, jela kao što su: pica, pomfrit, sladoled i domaći niskomasni kolači.

Četvrta kategorija

Krekeri i slične industrijske grickalice tipa čips, perece, čokoladni kolači, slatkiši sa puno masnoća, puter, ulja – generalno masnoće, alkoholna pića, gazirana pića i kupovni sokovi.

Dakle, ukoliko jedete namirnice prve kategorije svakoga dana, namirnice druge svakoga drugog dana, a namirnice treće kategorije jednom u pet dana – na odličnom ste putu da izgubite kilograme i poboljšate zdravlje. Sigurno se pitate šta je sa četvrtom kategorijom? Pa, nju najbolje da zaboravite – ove namirnice za vas jednostavno ne postoje.

Preporučena su tri glavna obroka i užina, mada u toku cijeloga dana možete grickati neku voćkicu ili jesti nešto drugo iz Prve kategorije namirnica.

Dr Rols smatra da je trik zdravog mršavljenja upravo upotreba niskokaloričnih namirnica. I dodaje da uz ovu dijetu možete da skinete 3 kilograma za nedelju dana. Volumetriks dijeta će i smanjiti kalorijski unos, i podstiču gubitak težine.

Prije početka Volumetriks dijete, posavjetujete se sa ljekarom!

(Stil/Žena)

Povezano

Najnovije