NAJMOĆNIJE PRIRODNO SREDSTVO PROTIV OTICANJA NOGU: Popijte ovaj napitak i više nikada nećete imati problema!

Objavljeno:

Oticanje nogu može nastati iz različitih razloga: vrućina, problemi sa krvnim sudovima, poremećaj rada bubrega, trudnoća, srčana insufijencija, hormonski poremećaji…

Ovaj problem ne treba uzimati olako, a najbolje je odmah se konsultovati sa ljekarem da se utvrdi šta je konkretno dovelo do oticanja donjih ekstremiteta.

Narodna medicina raspolaže širokim arsenalom različitih sredstava protiv otoka, ali, najvjerovatnije, najefikasnije od njih je – odvar peršuna koji efikasno izbacuje suvišnu tečnost iz organizma.

cajj

Prirodni diuretik kod otoka nogu:

Da biste pripremili odvar od peršuna za uklanjanje otoka, biće potrebna i svježa zelen i sam korijen, odnosno cijela biljka.

Dobro operite i sameljite cijeli peršun na mašini za mljevenje mesa, ili isitnite na drugi, za vas pogodan način. Stavite smjesu u termos, prelijte sa 500 ml ključale vode. Ostavite da odstoji preko noći. Ujutro procjedite. To je količina odvara koju ćete, pijući po trećinu, popiti u toku dana.

caj-persun-2-1280x720

Odvar se pije 2 dana uzastopno (za sutra pripremite novi odvar). Nakon toga napravite pauzu 3 dana i ponovo pripremajte i pijte 2 dana.

Već nakon prva 2 dana, primetićete značajno smanjenje otoka u nogama i moći ćete, sa lakoćom, obuti svoje omiljene cipele!

  

Povezano

Najnovije