Kako su se 3 godine sretnog braka pretvorile u pakao

92

Kada su se vjenčali, bila je do ušiju zaljubljena u njega. On je bio šarmantna i zabavan , a ona veoma sretna pored njega

Međutim, stvari su odjednom krenule nizbrdo.

  • Naša veza je započela sjajno. Zajedno smo bili skoro šest godina prije nego što smo izgovorili “sudbonosno ‘da’. Zaista smo se poznavali i u mom životu nije postojao niko s kim bih poželjela nešto više, prenosi Your Tango.

Međutim, poslije tri godine sretnog braka sve se promenilo. Dogodila su se dva važna događaja koja su nam promijenili i bračni odnos i život. A to je bilo kada sam zatrudnila s našim prvim djetetom. Erik je na poslu doživio tešku povredu zbog koje je morao da završi svoju karijeru”, započela je svoju ispovijest ova žena.

Aleks je sve vrijeme bila podrška svom suprugu, brinula se o njihovom djetetu, radila i pomagala mu. Međutim, Erik se osjećao toliko bespomoćno da se sve više zatvarao u sebe i udaljavao od nje.

“Osim što sam mu dala prostora i pokušala da ga motivišem da izađe napolje i druži se s prijateljima, nisam znala na koji način da ga još razveselim. Jednostavno sam nastavila da budem ‘odgovorna za sve’, dok sam njemu dopuštala da ponovo pronađe sebe. Godine su prolazile, a tako dolazili i novi izazovi. Okrenuo se alkoolu i droama kako bi ublažio bol i pobegao od stvarnosti. Postali smo roditelji i po drugi put i tada je konačno pronašao novi posao.

Međutim, ja sam bila iscrpljena od silnih pokušaja da budem jaka žena. Naš brak je predugo bio na mojim plećima i više nisam mogla da izdržim.

Aleks je tako upala u depresiju. Jednostavno su se udaljili jedno od drugog. Čak ni savjetovanje kod psihoteraputa i pomoć bližnjih nije im pomoglo da spasu brak.

“Podnošenje zahtjeva za razvod nije bilo lako. I dalje sam bila zabrinuta za Erika. Znala sam da više nisam zaljubljena u njega, ali svejedno sam ga voljela. Željela sam samo da usrećim, čak i kad je to značilo da žrtvujem svoju sreću. Ali, na kraju, izbor je bio očigledan, nisam mogla da nastavim da živim život za nekog drugog.

Prošlo je otprilike godinu dana otkako smo se razveli i iskreno mogu da kažem kako je pokretanje celog tog procesa bio jedan od najtežih i istovremeno oslobađajućih stvari koje sam ikad učinila.

Ne žalim što sam se udala, niti žalim zbog razvoda. Obe odluke su bile vrlo promišljene. Ali, znala sam da ne mogu nastaviti u tom braku ako želim da zadržim sopstveni osjećaj sreće i dobrobiti”, zaključila je.

(Stil)