Imate li suhu kožu? Gubite li kosu? Saznajte koji vam vitamini nedostaju

Objavljeno:

Vitamini su ključne organske tvari potrebne za pravilan rad stanica. Većina se mora dobiti prehranom, a nedostatak određenih vitamina može uzrokovati ozbiljne posljedice. Ispod možete vidjeti neke simptome nedostatka određenog vitamina:

Liječnici zaprepašteni: Uklanjanje madeža i kože nikad nije bilo jednostavnije (bez operacije)
Sponzorirao Revcontent
Pukotine na usnama
Simptom pukotina na usnama čest je kod vegetarijanaca zbog njihove prehrane. Nastaje zbog nedostatka željeza, cinka i vitamina B. Da biste riješili taj problem, potrebno je jesti više mahunarki, kikirikija, leće, blitve, peradi, jaja, tune, lososa i školjki. Da biste poboljšali apsorpciju željeza i pomogli vašem tijelu u borbi s infekcijama, neophodan je vitamin C, što znači da je potrebno jesti više kelja, cvjetače, brokule i crvene paprike.

Crveni osipi na licu i gubitku kose
To su simptomi nedostatka vitamina B7. Za rješavanje problema potrebno je jesti kuhana jaja, losos, avokado, orahe, soju, gljive, maline i banane.

Crvene i bijele mrlje slične aknama na licu, rukama, leđima i bedrima
Nedostatak masnih kiselina i vitamina A i E ukazuje na ovu vrstu simptoma.

Dakle, morate izbjegavati zasićene masti i transmasti kao što je margarin, a trebali biste jesti losos, srdele, orahe, konoplju, bademe i laneno sjeme. Jedite više povrća poput mrkve, crvene paprike i batata kako biste povećali unos vitamina A, koji je bogat beta-karotenom, tvari koju tijelo koristi za dobivanje vitamina. S sunčanjem od 10 minuta dnevno moći ćete nadopuniti razinu vitamina D.

Ukočenost i trnci u rukama i nogama
Nedostatak vitamina B6, B9 i B12 izravno je povezan s perifernim živcima sa simptomima utrnulosti i trnaca, a također i kao depresija, anemija i umor.

Da biste riješili ove probleme, jedite više špinata, šparoga, školjaka, rakova, jaja i piletine.

Bolovi u prstima, zapešćima, stopalima, nogama i leđima te grčevi u mišićima
To su znakovi nedostatka kalcija i kalija. Ako se redovito bavite tjelesnom aktivnošću i puno se znojite, gubite vitamine. Trebali ste jesti više badema, lješnjaka, banana, trešanja, grejpa, jabuka, brokule i povrća tamnih listova.

Eto vam ljudi. Sada znate razlog koji stoji iza ovih simptoma i kako se riješiti. Zaista se nadamo da će vam ovaj članak biti koristan i ne zaboravite ga podijeliti s prijateljima i obitelji. Hvala vam.

Povezano

Najnovije