15 “Super biljaka” za ubijanje infekcija i uklanjanje sluzi iz pluća u trenu

Objavljeno:

Tisuće ljudi godišnje umru od bakterija i virusa, a vrlo često antibiotici ne uspijevaju riješiti problem.

Liječnici zaprepašteni: Uklanjanje madeža i kože nikad nije bilo jednostavnije (bez operacije)
Sponzorirao Revcontent
Sljedećih 15 prirodnih biljaka pomoći će vam u borbi protiv infekcija, popraviti oštećenja pluća i poboljšati zdravlje pluća:
Kadulja
Listovi kadulje bogati su esencijalnim uljima koja liječe probleme pluća i bore se protiv respiratornih tegoba, kašlja i grlobolje. Hlapljiva ulja koja sadrži, poput terpena, tujona, kamfora i salvena, liječe sinusitis i plućne poremećaje.

Konjsko kopito
Indijanci su ovu biljku koristili tisućljećima, zbog njene prirodne sposobnosti jačanja pluća.

Uklanja višak sluzi iz pluća i bronhijalnih cijevi, smiruje sluznicu pluća i pomaže u liječenju kašlja, astme i bronhitisa. Može se koristiti kao tinktura ili kao čaj.

Divizma
Listovi i cvjetovi divizme koriste se za pripremu biljnog ekstrakta koji podržava zdravlje pluća. Mullein uklanja višak sluzi iz pluća, liječi upalu i čisti bronhijalne cijevi. Dodajte žličicu suhe biljke u šalicu prokuhane vode ili je upotrijebite kao tinkturu.

Osha
Ova je biljka porijeklom iz područja Stjenovitih planina, a domoroci Amerikanci koristili su je za respiratornu potporu. Njegovi korijeni bogati su kamforom i drugim spojevima koji podržavaju zdravlje pluća. Pojačava cirkulaciju pluća, pa olakšava disanje.

Elecampane
Elecampane uklanja višak sluzi iz pluća i na taj način poboljšava njihovu funkciju. Također uništava bakterije i liječi plućne infekcije. Trebali biste dodati žličicu ove biljke u šalicu kipuće vode i piti ovaj čaj tri puta dnevno tijekom nekoliko tjedana.

Čestar
Indijanci su ovu biljku obično koristili kao prirodni način detoksikacije pluća i potpore dišnom sustavu. Bogat je antioksidansima koji se bore protiv iritacija i NDGA koji se bori protiv histaminskog odgovora.

Štoviše, inhibira aerobnu i anaerobnu glikolizu stanica raka i uništava štetne organizme. Može se koristiti kao ekstrakcija tinkture i čaj koji liječi dišne ​​probleme pročišćavanjem dišnih putova od sluzi.

Eukaliptus
Aboridžini, Nijemci i Amerikanci često su koristili ovu biljku za podršku zdravlju dišnih putova i liječenju iritacije grla. Sadrži koristan spoj poznat kao cineol, zbog kojeg se često dodaje pastilima i sirupima protiv kašlja.

Cineole pruža snažna svojstva, tako da ova biljka smiruje nadraženost sinusnih prolaza, liječi kašalj i zagušenja te djeluje kao ekspektorans. Štoviše, visok sadržaj antioksidansa jača imunološki sustav u slučaju bolesti.

Kanabis
Isparavanje je učinkovit način da se izbjegne toksično raspadanje terapijskih spojeva u kanabisu izgaranjem biljke, a ublažit će nadraženu usnu šupljinu kao rezultat pušenja.

Ova je biljka jedna od najmoćnijih biljaka u borbi protiv raka, a njezini aktivni sastojci potiču prirodni imunološki odgovor tijela i smanjuju širenje infekcija. Isparavanje kanabisa djeluje kao bronhodilatator i otvara sinuse i dišne ​​putove.

Sladić
Sladić je umirujuća biljka koja omekšava sluznicu grla, pluća i želuca smanjuje iritaciju i bori se protiv upale.

Također, sadrži saponine, koji opuštaju flegm u respiratornom traktu, tako da se tijelo može riješiti viška sluzi. Ova biljka smiruje grčeve bronha i inhibira oštećenje stanica slobodnih radikala, što dovodi do upale i stezanja dišnih putova.

Ima snažne antibakterijske i antivirusne učinke koji uništavaju viruse i bakterije koje uzrokuju infekcije u plućima. Sladić je bogat izvor glicirizina i flavonoida koji inhibiraju stvaranje stanica karcinoma pluća.

Timijan
Timijan učinkovito liječi zagušenja u prsima, a antiseptička esencijalna ulja koja se sadrže bore se protiv bakterija i gljivica. Čaj od majčine dušice moćan je lijek za pluća i liječi infekcije dišnih putova i bakterijsku infekciju upalu pluća.

Lobelija
Ova je biljka davana konjima radi olakšavanja disanja, a u narodnoj medicini Apalača bila je poznata i pod nazivom „asthmador“. Njegovi ekstrakti sadrže lobelin za koji je utvrđeno da pruža pozitivne učinke u liječenju tumorskih stanica otpornih na više lijekova.

Također je visok u alkaloidu poznatom kao lobelin, koji razbija zagušenja i razrjeđuje sluz. Ova biljka potiče oslobađanje adrenalina od strane nadbubrežnih žlijezda, smiruje dišne ​​putove i olakšava disanje. Lobelia opušta mišiće i podržava funkciju dišnog sustava.

Pepermint
Menta i ulje metvice sadrže mentol koji umiruje mišiće dišnog trakta i olakšava disanje.

Osušena pepermint bogata je mentolom, mentonom, mentil acetatom, metanofuranom i cineolom. Methol je snažan dekongestiv. Ulje paprene metvice sadrži brojne korisne spojeve poput limonena, pulegona, kariofilena i pinena.

Origano
Origano je bogat hranjivim sastojcima i vitaminima.

Povezano

Najnovije