Jednom kada ovo naučite, košticu avokada nikad više nećete baciti

Objavljeno:

Već ste čuli za brojne zdravstvene dobrobiti koje vam slasni avokado može ponuditi. Gotovo svi još uvijek bacate njegovo sjeme ili ga klijate kako biste stvorili drvo avokada, ali trebali biste znati da su i oni jestivi. Štoviše, zapravo su izuzetno zdravi, čak i zdraviji od samog mesa!

Liječnici zaprepašteni: Uklanjanje madeža i kože nikad nije bilo jednostavnije (bez operacije)
Sponzorirao Revcontent
Dajemo vam 8 izvrsnih razloga zašto biste redovito trebali jesti ove hranjive sjemenke:

Topiva vlakna

Sjeme avokada također sadrži visoko topiva vlakna i jedan je od najbogatijih izvora tih vlakana.

Antioksidanti

Sjeme sadrži čak 70% antioksidansa u avokadu, a oni neutraliziraju štetu koju uzrokuju slobodni radikali, što dovodi do pretilosti i brojnih bolesti. Sjeme avokada također ima polifenole koji su slični onima u zelenom čaju.

Usporavanje starenja

Ovo sjeme zbog velike količine antioksidansa usporava proces starenja i sprječava bore. Ova sjemenka također obnavljaju kolagen i čine kožu mlađahnom i čvrstom.

Svojstva za borbu protiv raka

Imaju moćan sastojak, flavonol, koji smanjuje i sprečava rast tumora.

Potaknite imunološki sustav

Ovo sjeme jača imunološki sustav i sprečava slobodne radikale, tako da učinkovito štiti od prehlade i gripe.

Zdravlje srca

Sjemenke avokada bogate su prehrambenim vlaknima koja smanjuju kolesterol, jer ga vežu prije nego što se apsorbira u krvi. Ovo također sprečava kardiovaskularne bolesti i naslage naslaga koje uzrokuju srčani i moždani udar.

Ublažite probavne probleme

Ljudi iz Južne Amerike koriste ovo sjeme vjekovima za liječenje dizenterije i probavnog trakta, a učinkovito ublažava zatvor, sprječava čir na želucu i ublažava upalu. Također sprječava virusne i bakterijske bolesti i proljev.

Smanjite glukozu u krvi i održavajte tjelesnu težinu

Ekstrakt sjemenki avokada održava zdravu tjelesnu težinu, smanjuje glukozu u krvi i suzbija apetit jer uzrokuju osjećaj sitosti koji traje dugo.

Ovo izvanredno sjeme možete unijeti u svoju svakodnevnu prehranu i dodati ga raznim preljevima, umacima, smoothiejima, salatama ako je samljeveno i koristiti u prahu. Ipak, uvijek biste ga trebali pomiješati s nekim slatkim sastojcima ili voćem, medom, da pokrijete njegov gorak okus.

Da vam ne bi uništili procesor hrane ili miješalicu, prvo trebate osušiti sjemenke, staviti ih u plastičnu vrećicu, zdrobiti čekićem, a zatim samljeti i dodati u hranu.

Prah od sjemenki avokada također se može koristiti u pripremi čaja od koštica avokada ili dodati maskama za lice. Nadalje, sjeme se također može koristiti kao prirodna boja ružičaste boje za tkaninu.

Stoga biste sjeme trebali čuvati sljedeći put kad jedete avokado i uživati ​​u njihovim brojnim zdravstvenim blagodatima!

Povezano

Najnovije