Nevidljivi neprijatelj – EMF onečišćenje!

Objavljeno:

NEVIDENI NEPRIJATELJ – EMF ZAGADJENJE!
Dr. Michael L. Johnson

EMF ili elektromagnetska polja štetno utječu na vaše tijelo!

Svaki put kad odete u trgovinu, izloženi ste EMF-u, prvo iz automatskih vrata koja se otvaraju kad uđete u zgradu, a zatim kad blagajnik skenira vašu robu na blagajni. Problem je što o tome nitko u zdravstvenoj zajednici ne govori!

Posebno morate znati o EMF-ima ako patite od poremećaja štitnjače jer je vaša štitnjača zaštitni štit vašeg tijela.

EMF ili Elektromagnetsko polje je kretanje elektrona. Vrsta struje koja teče u vašim žicama je izmjenična ili izmjenična. Kad izmjenični napon prolazi kroz žice ili dalekovode, on stvara električno i magnetsko polje. Magnetsko polje se povećava kako se protok struje povećava u žici ili bilo kojim električnim uređajima koje imate u svom domu. Elektromagnetsko polje nastaje kada se električna i magnetska polja KOMBINIšu. Magnetsko polje je ono koje najviše šteti vašem tijelu. Magnetska polja su ta koja imaju sposobnost prodiranja u vaše tijelo i nanošenja štete! Zašto mislite da su višestruke magnetne rezonance štetne za vaše tijelo? MRI je skraćenica od “Magnetska rezonancija!”

Nažalost, izloženi ste elektromagnetskim poljima kamo god krenuli. Iznenadit ćete se kada to saznate, ali čak i ako ste miljama daleko od visokonaponskog dalekovoda, I dalje ćete biti izloženi! Vaš sušilo za kosu, električni aparat za brijanje i kućanski uređaji također mogu proizvesti ovo polje.
Imala sam jednu pacijenticu koja joj je odmah smanjila simptome nakon što joj je kuća utemeljena. Bila je to noćna i dnevna razlika za nju. Njeni su simptomi prvi put započeli kad su na njezinoj farmi pronašli zalutali napon.

Elektromagnetska polja mogu poremetiti normalne funkcije vaše stanice. Brojni poznati medicinski stručnjaci sugeriraju da su EMF potencijalni izvor raka. Jedan od njih, dr. David Carpenter sa Škole za javno zdravstvo, Državno sveučilište u New Yorku, tvrdi da je kombinacija električnog i magnetskog polja odgovorna za više od 30% raka u djece! Zašto ta činjenica nije na naslovnici svake novine? Po mom mišljenju, ako velika farmaceutska tvrtka nije u mogućnosti od toga zaraditi, ona ne postoji!

Izdanja o EMF-u započela su nakon niza članaka objavljenih u časopisu The New Yorker u lipnju 1989. Istodobno, velik broj povezanih izvještaja objavljen je i u časopisima Time, The Wall Street Journal i Business Week. Odjel za energetiku tada je prihvatio činjenicu da elektromagnetska polja imaju nepovoljne biološke učinke. Opsežni rad na dokazivanju učinaka EMF-a nastavljen je tijekom 1990-ih i traje i danas.

Dno crta je da je velik broj studija otkrio barem uzročnu vezu između EMF-a i raka. EPA (Agencija za zaštitu okoliša) reagirala je na nalaze i otkrila da EMF ne mogu biti ocijenjeni kao kancerogeni dok ne dođe do “jasnog otkrića” povezanog s tim kako to uopće uzrokuje stanje. Moj je osjećaj sljedeći: NE ČEKAJTE odluku EPA! Koliko je trebalo Vladi da izađe i kaže da pušenje cigareta uzrokuje rak? Razumijem ovo?

Okruženi ste visokonaponskim dalekovodima, a ovi dugi kabeli povezani su s masivnim električnim transformatorima. Količina EMF-a koji prodire u vaše tijelo ovisi o konfiguraciji elektrane i stanju žica. Okoliš u kojem živite također igra važnu ulogu u privlačenju EMF-a i šteti uzrokovanoj tim promjenjivim poljima. Ako živite u području koje je blizu električne podstanice, možda ćete biti u većoj opasnosti.

Većina ljudi također previđa opasnost od električnog transformatora. To je metalna kutija koju vidite smještenu na vrhu stupova u blizini vaše ulice. Ta mala kutija prolazi preko 13 000 volti električne energije!

Iako polje može biti prilično jako oko transformatora, njegova se snaga brzo smanjuje s daljinom. Dakle, čak i ako imate transformator u blizini kuće, ne trebate paničariti. Samo izmjerite jačinu polja na tom području kako biste znali koliko ste stvarno izloženi u bilo kojem trenutku.

Posjećujem domove svog pacijenta kako bih stekao bolju predodžbu o opsegu EMR-a kojima su svakodnevno izloženi. To ne samo da pomaže poboljšati njihove šanse za oporavak, već im omogućuje i ugodnije osjećaje. Također provjeravamo prisutnost kemikalija, toksina u okolišu i skrivenih biotoksina poput gljivica i plijesni. Ako je pacijent pacijent na daljinu koji živi izvan područja Appletona u saveznoj državi WI, koristim Google Maps kako bih našao njihovo mjesto i provjerio postoje li dalekovodi ili transformatori u blizini njihove kuće. Također možemo provjeriti www.antennasearch.com da vidimo postoje li tornjevi s EMF zračenjem koji na njih negativno utječu. Ukratko, ne ostavljam kamen na kamenu koji može pridonijeti oporavku mog pacijenta.

Povezano

Najnovije