Kako se brzo i sigurno riješiti bora ispod oka

250

Otkrivaju li vaše oči vaše godine više nego što biste željeli? To je prirodno i normalno kako starimo, pogotovo ako o osjetljivoj koži ne vodimo računa o očima. Bore koje se stvaraju oko naših očiju kad se koža stani i isuši nazivaju se vrane noge. Pušenje i škiljenje su primarni uzroci vrana, osim starenja. Evo nekoliko ideja o tome kako prirodno spriječiti vrane noge:

Nosite sunčane naočale

Vaše sunčane naočale izvrsna su obrana za zaštitu očiju i nježne kože oko njih. Koristite naočale koje nude UV zaštitu kad izlazite na sunce i to redovito. Naočale djeluju kao štit protiv štetnih UV zraka koje uzrokuju bore, a sprječavaju vas da škilite.

Idi prirodno

Unosite puno vitamina E iz prirodnih izvora. Laneno ulje je lako pronaći, a nevjerojatan izvor vitamina E. Bjelanjci se mogu koristiti kao maska.

Aloe Vera

Aloe vera jedan je od najboljih lijekova za kožu, uključujući vrane noge. Sadrži antioksidanse koji ispiru slobodne radikale odgovorne za stvaranje bora. Pun je minerala i vitamina koji vašu kožu održavaju vlažnom i sjajnom. Možete popiti čašu soka od aloe vere dnevno ili jednostavno iscijediti malo gela iz lista biljke aloe vere i nanijeti oko očiju, vidjet ćete razliku već nakon prvog puta.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje dobar je izvor vitamina E, njeguje vašu kožu i djeluje kao prirodna hidratantna krema. Sadrži linolnu kiselinu koja pomaže u ponovnom povezivanju slomljenog kožnog tkiva i na taj način sprečava stvaranje vrana, bora, opuštenosti i tankih linija koje se javljaju kako starimo. Jednostavno svaku večer prije spavanja nanesite malo kokosovog ulja oko očiju. Također ga možete koristiti za kuhanje, kremu za sunčanje, domaću pastu za zube i povlačenje ulja.

Korištenje olovke za oči

Mnoge žene koriste eyeliner, ali trebali biste naučiti ispravan način upotrebe na mekim kapcima. Umjesto da kapke povučete ravno iz kutova, čvrsto pridržite kožu sljepoočnice. Pazite da je olovka oštra, tako da bez borbe može prouzročiti oštećenje područja oko očiju.

Spavaj na leđima

Spavanje na boku ili trbuhu može prouzročiti bore na licu i vratu. Spavanje na leđima smatra se najboljim položajem za spavanje. Ako vam je ugodno spavati samo na boku, pokušajte koristiti svilene jastučnice koje će spriječiti da vam se koža razviju bore.

Pazite na kontaktne leće

Oni koji nose kontaktne leće često se bore stavljajući ih i vadeći što uzrokuje pritisak ispod očiju i olabavlja kožu. Pokušajte pomoću trećeg i četvrtog prsta držati kapke otvorenima, oni su vam najslabiji prsti i manje opterećuju vašu kožu.