4 tjelesna znaka Blizu je srčani udar

100

Pokušajte razmišljati o svom srcu kao o automobilskoj bateriji vašeg tijela. Održava vlastiti električni naboj koji mu omogućuje da djeluje kao crpna stanica za vašu krv. Krv tada kroz vaš organizam prenosi potrebni kisik i hranjive sastojke. Jedan je od pet vitalnih organa potrebnih za preživljavanje, spajanje mozga, bubrega, jetre i pluća.

Kao i svaki drugi organ u ljudskom tijelu, ni srce nije nepobjedivo. Bolesti srca vrlo su opasan problem, a nedavne studije pokazale su koliko ubojica mogu biti smrtonosne. Označen je kao ubojica broj jedan odraslih Amerikanaca s nevjerojatnih 600 000 smrtnih slučajeva svake godine.

Jedna od strašnijih nuspojava života s bolestima srca je vjerojatnost da ćete patiti od srčanog udara. Često je ovo stanje povezano s bolovima u grudima koji nagnječe kosti s iznenadnim izvijanjem koljena. Zastrašujuća je istina da su simptomi možda puno blaži od onoga što je prikazano u filmovima.

Evo četiri tjelesna znaka u blizini je srčani udar:

• Ubrzani i nepravilan rad srca – Iako se ovaj simptom može povezati sa stvarima poput anksioznosti, uzimanja stimulansa ili samo napornim radom, smatrali smo da je to važno pogotovo ako se doživljava zajedno s drugim simptomima.

• Zategnutost u prsima – Mnogi koji su preživjeli srčani udar taj osjećaj opisuju kao stalni stisak – poput slona koji stoji na prsima ili se osjeća pretjerano punim.

• Neobično znojenje – hladno znojenje tijekom mirovanja, kada je koža ljepljiva i hladna, može biti znak skorog srčanog udara.

• Iznenadni umor – nagli i nagli gubitak energije, posebno u kombinaciji s bilo kojim od prethodno spomenutih simptoma, apsolutno može biti znak srčanog udara u tijeku. Pokazatelj je da tijelo ne prima kisik koji mu je potreban.

Srce je vitalni organ koji je nažalost sklon mnogim tegobama. Mnogi simptomi srčanog udara zajednički su simptomi s drugim poremećajima. Važno je upamtiti da je tijelo sposobno slati znakove upozorenja i kad to učini, trebali bismo slušati.