Najbolja japanska pomlađujuća maska za lice od riže

Objavljeno:

Riža se smatra kozmetičkim alatom za iscjeljivanje koji se stoljećima koristi, a posebno je cijene japanske ljepotice. Kako starimo, koži su potrebne različite hranjive tvari kako bi ostala zdrava i lijepa. Riža čini čuda kako bi se vaša koža zaštitila od vanjskih napada. Japanci za izradu kozmetike koriste rižu u prahu pomiješanu s ostalim sastojcima napravljenim u pastu ili pireom.

Postoji popularni japanski recept za masku za lice od riže koju možete napraviti kod kuće. Takve maske od prirodnih sastojaka izvrsne su protiv starenja i podmlađivanja kože zahvaljujući svom kompleksu vitamina B. Sadrže i sastojke koji poboljšavaju opskrbu kože krvlju.

Tajna njegovih pomlađujućih, sjajnih i hranjivih svojstava leži u strukturi riže. Riža je bogata vitaminima, mineralima, selenom i cinkom. Sadrži i visoke koncentracije antioksidativnih fitonutrijenata. Te hranjive tvari pružaju učinke protiv starenja jer štite od oštećenja slobodnih radikala, smanjuju bore, poboljšavaju teksturu i elastičnost kože

Japanci imaju mnogo vrlo zanimljivih rituala ljepote. Maske za lice posebno izrađene od riže bile su jedna od tajni njihove besprijekorne kože. Za njegu lica upotrijebit će različite vrste krema i ulja.

Naučite tajne ljepote i mladosti Japanskih žena i spriječite prerano starenje kože.

Maska za lice od riže, mlijeka i meda
Ova ljekovita maska ​​za lice s rižom, mlijekom i medom postat će vam omiljena jer će nakon njezine upotrebe koža biti glatka, svijetla, vrlo mekana, svilenkasta i sjajna.

Sastojci za masku za lice od rižinog mlijeka i meda:
2-3 žlice riže
1 žlica mlijeka
1 žlica meda
Kako pripremiti masku za lice od rižinog mlijeka i meda
Uzmite 2-3 žlice riže i kuhajte dok ne omekša (sirovu rižu stavite u hladnu vodu i postupno kuhajte na umjerenoj vatri.)
Kad je riža kuhana, procijedite je. Ne bacajte tekućinu.
Kuhanu i ocijeđenu rižu operite u hladnoj vodi i dodajte joj 1 žlicu toplog mlijeka. Dobro ga promiješajte i dodajte 1 žlicu meda.
Kad je smjesa pripremljena, nanesite masku na očišćeno lice i vrat.
Ostavite 20-30 minuta i isperite tekućinom u kojoj se kuhala riža
Riža je nevjerojatan i svestran prehrambeni proizvod sposoban učinkovito nahraniti ljudsko tijelo i pomladiti njegove funkcije. Voda od riže svijetla je točka među ostalim prirodnim proizvodima za njegu kože, uključujući maske. Potonji se koristi za istodobno čišćenje, njegu i hidrataciju kože. Ovaj je pristup posebno koristan za ljude s osjetljivom kožom jer su svi sastojci prirodni i hipoalergenski.

Već znate da riža, osim hrane, ima i mnoštvo korisnih svojstava. To je vrlo moćan antioksidans i čak može povećati imunitet organizma. Ovaj će članak govoriti o blagodatima riže vode za lice, koje uključuju slične jedinstvene osobine.

Rižinu vodu možete držati u hladnjaku do 4 dana. Koristite ga ujutro i navečer kao tonik za lice. Možete ga zamrznuti u kalupima za led i koristiti za masažu lica.

10 Blagodati rižine maske za lice
U kozmetici se riža koristi za posvjetljivanje i izbjeljivanje kože, zaglađivanje bora, regeneraciju stanica kože i zacjeljivanje ožiljaka. Rižina se voda godinama koristi u Aziji i proizvodi se mnogo proizvoda.

Poboljšati čvrstoću i elastičnost kože
Poboljšavaju protok krvi u koži
Riža obnavlja kožu i potiče rast novih stanica
Povećati proizvodnju kolagena
Rižine maske za lice izravnavaju suhe, grube mrlje i čine kožu nevjerojatno mekom
Riža sakuplja višak ulja bez isušivanja kože
Možete ga koristiti kao piling za piling kože
Ima protuupalna svojstva, savršeno za osjetljivu kožu
Rižine maske za lice smanjuju pore i daju vam ujednačen, mat ten
Rižine maske za lice sprečavaju znakove preranog starenja i čuvaju kožu mladolikog izgleda
Riža sadrži ferulinsku kiselinu, antioksidans koji štiti kožu od slobodnih radikala
10 najboljih rižinih maski za lice i pilinga
Evo popisa 10 najpopularnijih rižinih maski za lice i pilinga koje možete isprobati kod kuće kako biste dobili pomlađenu kožu.

Japanska maska ​​za lice s rižom, mlijekom i medom
Maska protiv riževog brašna i grožđa protiv starenja
Rižina maska ​​za lice s medom i cimetom
Maska od riže, kokosovog oraha i soka od naranče
Posvjetljujuća maska ​​za lice s pirinčem od riže, aloe vere i korice naranče
Pomlađujuća maska ​​za lice s rižom i bananom
Maska od riže i zelenog čaja protiv nesavršenosti kože
Maska za lice od riže i avokada za osjetljivu ili kombiniranu kožu
Piling za lice od riže i smeđeg šećera
Maska za lice od riže, jogurta i kurkume za ožiljke od akni
Riža je važan dio većine azijskih dijeta, a djeluje i kao kozmetički proizvod. Pomaže u liječenju problema s kožom i kosom poput akni, bora i peruti.

Povezano

Najnovije