Laneni čaj – idealan recept za mršavljenje

Objavljeno:

Laneno sjeme sadrži mnoge korisne komponente, uključujući vitamine, minerale, masne kiseline i vlakna koja su neophodna za zdrav rad tijela. Sadržaj vlakana redovito pokreće stolicu i poboljšava metabolizam.

Uz navedeno, postoje i druge zdravstvene dobrobiti konzumiranja lanenog sjemena. Čisti tijelo od toksina, normalizira metabolizam, smanjuje šećer u krvi i smanjuje apetit. Sjeme lana apsorbira sastojke iz hrane, čisti crijeva i istovremeno osigurava lecitin za tijelo.

Masne kiseline prisutne u lanenom sjemenu potiču ketozu gdje tijelo za stvaranje energije koristi masti, a ne ugljikohidrate. Pojačana ketoza u tijelu olakšava sagorijevanje viška masnoće i pomaže u smanjenju tjelesne težine.

Ovo sjeme je idealno za mršavljenje! Pomaže u gubitku viška kilograma i održavanju idealne tjelesne težine. Evo zanimljivog recepta od lanenog sjemena koji vam može pomoći da izgubite kilograme – laneni čaj.

Čaj od lanenog sjemena može pomoći u gubitku prekomjerne težine bez dijeta i gladovanja te održati željenu težinu bez ikakvih nuspojava.

Zdravstvene blagodati čaja od lanenog sjemena
Laneno sjeme stoljećima se koristi u azijskim zemljama i sastavni je dio indijskog kuhanja. Uz laneno sjeme povezano je nekoliko zdravstvenih blagodati, poput pojačanog metabolizma, normalnog šećera u krvi i kolesterola, sagorijevanja masti i mnogih drugih.

Mnogi nutricionisti preporučuju čaj od lanenog sjemena jer je ovaj čaj također ljekovit i vrlo koristan za ljude koji pate od gastritisa, čira na želucu, kroničnog zatvora i hemoroida. Vrlo je umirujuće za kiselost.

Također je poznato da se koristi u liječenju cistitisa i pijelonefritisa.

Kako pripremiti laneni čaj?
Način pripreme čaja od lanenog sjemena prilično se razlikuje od uobičajene pripreme čaja. Evo koraka koje treba slijediti za pripremu lanenog čaja.

Tijekom noći uzmite 1 litru kipuće vode
Dodajte joj 3 žlice lanenog sjemena
Pustite da se namače preko noći (bolje je koristiti termootpornu bocu ili bilo koju bočicu s poklopcem)
Procijedite ujutro
Ako želite, možete dodati med kao zaslađivač
Kako koristiti laneni čaj?
Čaj od lanenog sjemena uvijek treba biti svježe pripremljen. Ljudi ga ne bi trebali pokušavati čuvati dulje vrijeme.

Čaj treba pripremati svaku večer za sljedeći dan
Čaj treba konzumirati tijekom dana, 3 – 4 puta po 150 ml pola sata prije obroka.
Čaj od lanenog sjemena treba jesti 10 dana, a zatim napravite pauzu od 10 dana i ponovite isti postupak ako želite postići željeni rezultat.
Za smanjenje kilograma trebat će vam 3 – 5 tretmana. Pijte puno vode tijekom ovih dana
Na taj ćete način izgubiti višak kilograma. To je jedan od najzdravijih i najsigurnijih načina mršavljenja, a istodobno ne bi postao ovisnost.

Za bolji ukus u čaj se može dodati malo meda. Ovaj čaj smanjuje apetit, stoga ga je pametno koristiti prije doručka i večere za učinkovito mršavljenje.

Redovita konzumacija lanenog sjemena može vašu kožu učiniti zdravom, zategnutom, glatkom i sjajnom. Ova je značajka vrlo bitna za žene koje mršave. Brzi gubitak kilograma rezultira labavom i dosadnom kožom, što se može izbjeći uporabom lanenog čaja.

Je li čaj od lanenog sjemena siguran?
Korištenje čaja od lanenog sjemena općenito je vrlo zdravo, no stvari mogu izmaći kontroli ako imate neko zdravstveno stanje u pozadini. Konzumacija čaja od lanenog sjemena ne preporučuje se u slučaju dolje navedenih stanja:

Problematična jetra (ako imate ozbiljnu bolest jetre, dozu treba smanjiti pod strogom kontrolom)
Bubrežni kamenci (laneno sjeme aktivno ekstrahira pijesak i kamenje, ali postupak treba primjenjivati ​​sustavno, stoga treba kontrolirati konzumaciju čaja)

Povezano

Najnovije