Kako pripremiti kuhanu limunsku vodu

166

U ovom ćemo vam članku pokazati jednostavan recept za piće kuhane vode s limunom kako biste iskoristili sve zdravstvene prednosti limuna. Pomoći će vam da svoj dan započnete s velikom energijom i punim entuzijazmom da krenete naprijed kroz sve što vam život dobaci.

Iako je većina limuna poznata po kiselkastom okusu i mirisu, ukuhavanjem u slatku otopinu zasigurno će vam se napojiti usta i pripremiti tijelo za dan. S odgovarajućim količinama ovog slatkog, zemljanog napitka od limuna steći ćete sve zdravstvene prednosti koje jedan limun pruža.

Limun ima toliko nevjerojatnih zdravstvenih blagodati da je šteta ne koristiti ga svaki dan. Iako ga ne možete konzumirati nakon što iz njega istisnete sok, sigurno ih možete pretvoriti u šalicu tople vode. Svježa aroma ispunjava cijeli stan, a jedna šalica iscijeđenog limuna može učiniti puno dobrog za vašu kožu i cjelokupno zdravlje. Da vidimo koji su to čarobni elementi za koji tvrde da imaju preko 43 zdravstvene beneficije.

Zdravstvene dobrobiti kuhane vode od limuna
Limuni su dobro poznati po svom predivnom ukusu. Svakom koktelu ili svježem voćnom soku dodaju otvarajući oči, živahan i poletan element. Ali zajedno s tim efektom uzdizanja i revitalizacije daju i gomilu nevjerojatnih zdravstvenih blagodati napitka od limuna.

Štiti od prehlade gripe.
Jača imunitet
Pojačajte svoju energiju i osvježava um
Poboljšava probavu i regulira metabolizam.
Uklanja toksine iz tijela
Uravnotežuje razinu pH
Učinite vašu kožu mekom i blistavom
Provjereni osvježivač usta
Pomaže u smanjenju viška tjelesne masnoće
Podiže vam raspoloženje i sreću, sprečava depresiju.
Hidratizira vaš limfni sustav.
Pospješuje zacjeljivanje.
Sastojci kuhane vode s limunom recept
750ml vode
6 limuna
Med
Kako pripremiti kuhanu limunovu vodu?
Limun prepolovite i dodajte u lonac 750 ml vode
Kuhajte vodu 3 minute
Ostavite lonac da se slegne 10 – 15 minuta
Filtrirajte vodu i izvadite limun i pulpu iz vode
Uzmite vruću limunovu vodu u šalici za čaj;
Dodajte ostatak tople vode s limunom u staklenu bocu za kasniju upotrebu.
NAPOMENA: Za poboljšani okus šalici za čaj možete dodati med!

Blagodati detoksikacije vodom od limuna nemaju kraja. Jedno od najvećih je kako vaš dan započinje izravno. Ova šalica wellnessa pomaže vam započeti dan hidratiziranim, zdravim, lijepim i sretnim, ispunjenim pozitivnom energijom kako biste svijetu pokazali tko ste! Recept je zaista jednostavan!

Znali smo zagrijavati vodu, dodavati limunov sok i zatim je polako piti radi bolje apsorpcije. Međutim, otkrio sam da ne trebate zagrijavati vodu niti čekati dok se voda ne ohladi. Možete ih jednostavno pomiješati u loncu za kavu i piti toplo za bolju apsorpciju. Sve su hranjive tvari unutra, ali malo vruće vode zagrijat će vaše tijelo i učiniti da se osjećate ugodnije dok ga pijete.

Postoje različiti načini pripreme napitka od kuhanog limuna. Mnogo su mi načina govorili moji baka i djed i drugi stariji članovi obitelji koji godinama koriste recept.