9 zdravih recepata za doručak

Objavljeno:

Zdrav doručak ključan je za zdrav i produktivan dan. U ovom užurbanom načinu života dobro je doručkovati zdravu ukusnu hranu. U ovom članku pokušavamo vam olakšati život davanjem popisa bogatih i zdravih recepata za doručak.

Na tržištu su dostupne vrste hrane koja se lako jede, ali nema usporedbe ove hrane sa zdravim receptima za doručak pripremljenim od kuće. Recepti vam mogu pomoći da pripremite hranu prema potrebama pojedinca u vašem domu.

Ovdje je popis od 9 zdravih recepata za doručak koji će vam olakšati i učiniti zdravijim život.

9 zdravih recepata za doručak
Popis recepata za doručak uključuje hranjive smoothieje, zobene pahuljice koje se lako pripremaju, jedinstveno pripremljene voćne salate, doručak s jajima s visokim udjelom proteina i mnoge druge. Ovdje ćemo se ukratko dotaknuti nekih od vrlo popularnih i zdravih recepata za jutarnju hranu.

Palačinke od zobenih pahuljica i badema
Ovi recepti za zdrave palačinke punjeni su proteinima i vlaknima. To ih čini izvrsnima za doručak koji će vas siti i ostaviti do ručka.

Recept za doručak više je od zdjelice žitarica ili tosta s namazom. To je najvažniji obrok u danu, a hrana za doručak trebala bi biti zasićena, a ne prazne kalorije. Recept za palačinke u ovoj zbirci recepata sadrži zobeno brašno bogato vlaknima i proteine ​​u prahu kao sastojke. Ova dva dodatka pomoći će vam da se osjećate siti i zadovoljni ujutro kad ih pojedete. Koristite ovaj recept za sljedeći vikend doručak s prijateljima ili napravite obrok za jelo tijekom radne dnevne jutarnje stanke na poslu.

Recepti za doručak od jaja
Doručak je najvažniji obrok u danu. Slobodni dan započinjete s hranjivim doručkom koji vam pomaže u ispraćaju energije i mentalne usredotočenosti. Ako ste netko tko želi doručku dati prednost proteinima, recepti za jaja izvrstan su izbor. Recepti za doručak kao što su kajgana, omlet i obična pržena jaja mogu se ponavljati, pa pokušajte s jednim od ovih zdravih recepata da promijenite stvari.

Ovi zdravi recepti za doručak sadrže pun udarac iz odjela proteina, što znači da će vam ovi doručci dulje ostavljati osjećaj sitosti i sitosti. Možete ih uživati ​​samostalno umjesto većeg obroka, kao dodatak jajima / mesu ili kao dio cjelokupnog zdravog doručka. Ako imate problema s unosom dovoljno proteina u prehranu, isprobajte neke od ovih zdravih recepata za jaja kako biste povećali unos!

Smoothie od jogurta od banane
Ponekad može biti teško napraviti korak od tosta do zdravog doručka. Zdravi recept od smoothija od jogurta od banane može biti zdrava i jednostavna zamjena za redoviti tost.

Ovo je brzi i ukusni smoothie koji savršeno započinje dan treninga ili ako ste u žurbi i trebate nešto na taj način! …

Ove smoothije od jogurta od banane od pet minuta tako je jednostavno napraviti, a uključuju i porciju jednog od vaših pet dana.

Tost od avokada s jajetom
Ako volite tost od avokada, ovaj klasični i jednostavni recept za doručak je za vas! Tako je sjajna, jer je jednostavna za izradu, uzimajući samo nekoliko minuta za pripremu – i savršena je za radne dane ili vikend doručke. Znao sam da ga jedem više od jednom dnevno. Izvrsno je i jer recept zahtijeva sastojke koji su vam vjerojatno pri ruci. A najbolji dio je što je tako dobrog okusa!

Ljeto je, vrijeme je za zabavu na suncu! Ali to što se trudite biti zdravi ne znači da ne možete uživati ​​u hrani. Zbog toga volim tost od avokada uparen sa sunčanim jajima, jedan od mojih doručaka kada želim nešto jednostavno, zasitno i ukusno. Ovaj je recept bez glutena i vegetarijanski!

Uz pravu mješavinu sastojaka i malo ljubavi s vaše ploče za kuhanje ili tostera, možete pripremiti domaću poslasticu za doručak bilo koje nedjelje popodne.

Omlet od biljaka s prženim rajčicama
Odabir zdravog obroka je izazov. Svi imamo svoje “zdrave recepte” kojima se neumorno obraćamo pokušavajući biti dobri. No, nema ništa bolje od gotovog jela koje možete napraviti bez razmišljanja. Ovaj zdravi omlet je onaj koji najčešće pravim. A budući da mi treba samo 10 minuta, ako ikad trebam nešto brzo, ali ne i smeće, to je to.

Upakirano je u proteine ​​i kuhano bez ikakvog maslaca ili ulja. Iako je primamljivo potrošiti ostatke povrća, obično koristim sve što je svježe u hladnjaku – začinsko bilje, zelje, krastavac, patlidžan, brokula i kapsica lijepo djeluju u ovom receptu.

Omlet od biljaka s prženim rajčicama – osjećate li već miris nebeskog kuhanja, koji se provlači kuhinjom kod kuće? Ili je možda vrijeme da za sebe i svoje prijatelje pripremite zdrav međuobrok koji će vam glavu napuniti pozitivnim i energičnim mislima.

Smoothie od bobica i jogurta
Ovaj smoothie od bobica i jogurta savršen je način za početak dana. Smatra se da je jednostavan, jednostavan recept za doručak bolji za vaš metabolizam.

Povezano

Najnovije