12 namirnica za jačanje seksualne snage i performansi

Objavljeno:

Postoji nekoliko zabluda o seksualnoj vitalnosti od kojih je najpopularnija veza između oblika jestivih predmeta i njihove uloge u jačanju seksualne snage. Ljudi vjeruju da konzumacija banane pomaže u oblikovanju genitalija muškaraca u obliku, no bilo koje voće može ponuditi zdrav seks.

Iako postoje zablude, medicinski dokazi ne mogu poreći činjenicu da neki prehrambeni proizvodi pomažu u povećanju seksualne snage i mogu povećati zadovoljstvo i sreću para. Ove prehrambene proizvode također možemo nazvati prirodnom Viagrom zbog njihove sličnosti u funkcionalnosti. Hrana poput bobičastog voća, orašastih plodova, ginsenga, avokada, banane, šafrana pomaže u poboljšanju seksualnog uzbuđenja i libida.

Zdrav seksualni život važan je za fizičku i mentalnu dobrobit pojedinaca. Možda nije najvažniji dio života para, ali olakšava produbljivanje veze i povećava sreću para.

12 nevjerojatnih namirnica za povećanje seksualne snage i performansi
Neki od prehrambenih proizvoda koji imaju sposobnost seksualnog poboljšanja i mogu se smatrati prirodnom Viagrom prikazani su u nastavku.

Bobice
Cink su esencijalni minerali obilno prisutni u bobicama poput jagoda i malina. Cink određuje kvalitetu i učestalost seksa u oba spola.

Cink je važan element koji kontrolira testosteron u muškaraca i pomaže u proizvodnji zdravih spermija. Prekomjerni spolni odnosi zahtijevali su kontinuirani unos prehrane bogate cinkom. Međutim, različito utječe na ženke, pomaže u pripremi ženki za spol.

Banana
Banana sadrži esencijalne minerale i enzime odgovorne za povećanje spolne funkcionalnosti. Igra presudnu ulogu u proizvodnji dobrog osjećaja hormona serotonina.

Banana je bogat izvor kalija i esencijalni mineral djeluje kao kofaktor enzima odgovornih za proizvodnju spolnih hormona. Štoviše, sadrži enzime bromelaina odgovorne za pravilan protok krvi i proizvodnju libida

Avokado
Avokado sadrži bitne vitamine i minerale. Najvažniji su vitamin B6 i folati. Folat pojačava energiju, dok vitamin B6 igra vrlo važnu ulogu u stabilizaciji hormona. Poznato je da oba vitamina povećavaju spolni nagon.

Štoviše, regulira libido koji je neophodan za sjajan seks. Također je krcat mononezasićenim mastima koje štite od bolesti srca i lošeg kolesterola.

Orah
Orah je vrlo važan za održavanje zdrave sperme, on kontrolira oblik, veličinu, pokret i vitalnost sperme. Orasi također mogu biti učinkoviti protiv impotencije.

Istraživanje je otkrilo da svakodnevna konzumacija oraha prema dnevnom preporučenom unosu poboljšava spolnu funkciju i želje. Njegova konzumacija također utječe na kvalitetu orgazma i pruža zdravo seksualno iskustvo

Bademi
Bademi su bogati izvor cinka, selena i vitamina E koji su odgovorni za zdrave spolne funkcije. Badem je orašasti plod koji bi trebao biti oprezan za upotrebu osobama s alergijom na orašaste plodove.

Poznato je da selen djeluje protiv muške neplodnosti, ali cink pomaže u stvaranju zdravih spermija i stvaranju libida što može pomoći u izvođenju bezbolnih odnosa.

Fenugreek
Piskavica se smatra tradicionalnim domaćim lijekom protiv stvaranja libida i seksualne funkcionalnosti. Također je odgovoran za stvaranje testosterona i estrogena koji kontroliraju spolni nagon muškaraca, odnosno žena.

Redovita konzumacija piskavice može povećati proizvodnju libida kod muškaraca i žena i poboljšati spolnu funkcionalnost.

Ginseng
Ne postoji sasvim konsenzus o funkciji ginsenga u povećanju seksualnih performansi, međutim, primijećeno je da dnevna konzumacija 3 grama ginsenga može pomoći u poboljšanju seksualnih želja i funkcije žena.

Također igra ulogu u povećanju libida neophodnog za zdrav i siguran seks. Crveni ginseng igra važnu ulogu u proizvodnji dušikovog oksida odgovornog za cirkulaciju krvi i igra vitalnu ulogu u erekciji penisa.

Iako se smatra prirodnom Viagrom, potrebno je provesti detaljne studije za potpuno razumijevanje uloge u seksu.

Šafran
Šafran je rijedak začin koji se koristi u kulinarstvu i slatkišima, ali njegov doprinos seksualnoj funkcionalnosti nije nezapažen. Tradicionalno se smatra lijekom protiv nekoliko seksualnih disfunkcija.

Jedna od studija sugerira da šafran igra vrlo važnu ulogu u poboljšanju podmazivanja i erekcije, no također odbacuje tvrdnju da ima bilo kakvu ulogu u poboljšanju seksualnih želja i orgazma. Potrebno je izvršiti daljnje istraživanje kako bi se potvrdile kasnije tvrdnje.

Lubenica
Lubenica se smatra bogatim izvorom vode i trenutnim opskrbljivačem glukozom, no poznato je da njezina potrošnja povećava libido i poboljšava erekciju penisa.

Sadrži i citrulin koji je odgovoran za regulaciju aminokiselina i arginina.

Povezano

Najnovije