10 zdravih recepata koje morate probati

159

Ovaj blog namjerava lako i jednostavno donijeti vrhunski izbor zdravih recepata. Ovdje sam prikupio neke od najboljih lako slijedivih, jeftinih, hranjivih i ukusnih recepata iz izvora koji su poznati kao gurui zdrave hrane.

Bez obzira jeste li početnik ili ste stručnjak, na ovom ćete blogu pronaći nešto posebno za vas! Ove recepte osmislili su iskusni stručnjaci za hranu kako bi promovirali zdravlje uobičajenih muškaraca i žena. Čak i ako su vam prihodi ograničeni, lako možete iskoristiti ove recepte i voditi zdrav način života.

Kao sakupljač recepata, smatram da bi nam trebao biti prioritet odabrati samo onu hranu koja nam može pomoći u dugotrajnom zdravlju. U vrlo mladoj dobi padamo u žrtve mnogih poremećaja životnog stila poput

Postoje razlike u svakoj hrani, čak i ista hrana može imati različite učinke na dvije osobe. Ako tražite neke korisne informacije o zdravim jelima, tada ste na pouzdanom mjestu, jer ovdje ćete dobiti kompilaciju od 10 zdravih recepata koje morate probati.

Ovdje su zdravi recepti koji sadrže sve vrste makro i mikroelemenata za održavanje savršenog zdravlja. Oni osiguravaju esencijalne makro i mikronutrijente koji uključuju bjelančevine, ugljikohidrate, masti, esencijalne minerale i vitamin kako bi vaše tijelo bilo zdravo.

Ako tražite neke nove zdrave recepte, na ovom mjestu pronaći ćete deset vrlo zdravih i ukusnih recepata. Ovi se recepti pripremaju odabirom dobrih sastojaka s manje šećera i soli.

Evo popisa 10 zdravih recepata koje biste trebali isprobati
10 zdravih recepata koje morate probati konglomerat je nekih dobrih i zdravih recepata za hranu koji se mogu kuhati za manje vremena. Ukusni su recepti za hranu za početnike, tako da imaju ideju o tome kako kuhati zdrave recepte.

Herbed Chicken Marsala
Pileće povrće s visokim udjelom bjelančevina i zagušeno povrće s malo kalorija savršena je kombinacija zdravih i ukusnih recepata za hranu. Povrće daje osnovne vitamine i minerale, dok pileća prsa dopunjuju potrebe za proteinima i čine ga savršeno uravnoteženom prehranom.

Herbal pileća marsala može se pripremiti s pilećim prsima bez kostiju, košer soli, svježe mljevenim paprom, pšeničnim brašnom, ekstra djevičanskim maslinovim uljem, pilećom juhom s niskim udjelom natrija, sitno sjeckanom sušenom rajčicom i ružmarinom, narezanom gljivom bijelog dugmeta, vinom marsala , neslani maslac i grubo nasjeckani peršin ravnog lista.

Juha od piletine i špinata
Ovaj recept pruža pravu ravnotežu između hranjivih sastojaka. Piletina je bogata proteinima, dok je povrće bogato ugljikohidratima i mikrohranjivim tvarima. Ova se kombinacija nadopunjuje i stvara jedinstvenu ravnotežu između makro i mikro zahtjeva tijela.

Juha od piletine i špinata može se pripremiti s pilećom kuglicom s fino mljevenom piletinom, špinatom, mrkvom, klicama i svježe iscijeđenim limunovim sokom. Osjećajna juha okusa bogata je ugljikohidratima, proteinima i esencijalnim mineralima što je čini savršenim obrokom za zdravstvene osobe.

Mliječna mliječna piletina s pougljenim brokulama
Pileće povrće s visokim udjelom bjelančevina i zagušeno povrće s malo kalorija savršena je kombinacija zdravih i ukusnih recepata za hranu. Povrće je bogat izvor vlakana i esencijalnih mikronutrijenata.

Piletina od mlaćenice i pougljena brokula može se pripremiti s piletinom mariniranom u mlaćenici, kuminu u prahu, košer soli, svježe nasjeckanom paprikom, sitno nasjeckanim češnjama češnjaka, maslinovom ulju, javorovom sirupu i velikim stapkama rezanja brokule u cvjetovima. Jelo je bogato aromom i začinima.

Polako kuhani svinjski tacos
Taco je tradicionalna meksička hrana s malim tortiljama od kukuruza ili pšenice, prelivenih punjenjem, a nadjevi se mogu izrađivati ​​od raznih stvari, uključujući nježna svinjska ramena ukuhana u pilećoj juhi i aromatičnim začinima. Ljuta aroma i bogat okus čine ga ukusnim i neodoljivim receptom.

Polako kuhani svinjski taco može se pripremiti s čilijem od ancho & pasille, neoguljenim češnjama češnjaka, čipotima u adobo umaku, grubo nasjeckanim srednje bijelim lukom, ekstra djevičanskim maslinovim uljem, medom, jabučnim octom, košer soli, sušenim origanom, pilećom juhom, svinjska lopatica bez kostiju izrezana na komade, svježe mljeveni papar, lovorov list, štapić cimeta i razni taco dodaci za ukras.

Patrani Riba
Važnost lista banane u indijskoj kulinarstvu nevjerojatna je zbog njegove višenamjenske upotrebe i blagodati. U mnogim dijelovima Indije list banane koristi se kao sastojak za kuhanje ukusne hrane. Primjerice, Patrani riba priprema se u listu banane što je delicija za ljude iz Parsija.

Patrani riba može se pripremiti sa svježim i mesnatim pomfretom mariniranim u kokosovom orahu, kuminu, fino mljevenom korijandru, čiliju i klinčićima češnjaka umotanih u lišće banane i kuhanih na pari dok ne omekšaju i ne postanu sočne. Može se koristiti kao zdravi međuobrok.

Škampi i griz od češnjaka od limuna
Kombinacija limun-češnjak i škampi nudi zapanjujući okus i vrlo mu je teško odoljeti. Kombinacija je bogata aromom i okusom, a istovremeno zadovoljava makro i mikrohranjive potrebe tijela.