Kako neutralizirati višak kiselosti u tijelu

Objavljeno:

Kiselost u tijelu uzrokuje nakupljanje viška kiseline. Razine kiselosti utječu na svaki organ u tijelu. Naša pluća, kosti, mozak, srca, jetra, bubrezi, želudac, crijeva i koža. Stoga, ako je vaše tijelo previše kiselo, nećete se osjećati tako sjajno.

Kad naša tijela pređu u stanje acidoze, to postaje najbolje uzgajalište gdje se bolesti i bolesti mogu lako manifestirati. Tijelo koje zadržava alkalno okruženje imalo bi manje kronične upale, jedan od glavnih uzroka gotovo svake bolesti.

Nakon što cijeli život jede Osnovni američki plan prehrane (SAD), tijelo ostaje u stabilnom stanju kiselosti. Ako je tijelo trajno kiselo, esencijalni minerali uklanjaju se iz vitalnih organa i kostiju kako bi se smanjili učinci kiseline i eliminirali iz krvotoka. Zato vidimo porast osteoporoze, vaše kosti nižu važne minerale kako bi ih zaštitile (poput kalcija, soli, magnezija i kalija).

Čim se ove rezerve minerala potpuno iscrpe, više nema rezervi za pokretanje, a tijelo počinje raditi sve kiselije – i tada se počinje razvijati ozbiljna bolest (poput raka).

Mnoge žitarice, mliječni proizvodi, soja i meso su kiseli. Kava, duhan, teško prerađena hrana, rafinirani šećer, zamjene za šećer i GMO ulja (i sva GMO hrana) često su posebno kiseli. Kada jedemo (sve u tom smislu), kiseli otpad nastaje metabolizmom ove hrane. Te otpadne tvari moraju se minimalizirati učincima ili izlučivanjem, a tu je dostupna alkalna hrana. Oni praktički neutraliziraju kiseline nezdrave prehrane.

20 Znakovi prevelike kiselosti u tijelu
Kiselost je vrlo česta, ali može biti preteča nekih ozbiljnih poremećaja. Neki od znakova koji ukazuju na nakupljanje kiseline u tijelu uključuju:

Višak flegma
Bol u prsima
Kronični kašalj
Kronični umor
Pitanja sinusa
Poremećaji kostiju poput osteoporoze
Neurološki poremećaji poput Alzheimerove, Parkinsonove i Demencije
Vrtoglavica
Kardiovaskularni poremećaji
Infekcije bubrega i mokraće
Oštećeni imunitet
Problemi s kožom poput ekcema, akni, osipa i dermatitisa
Gastrointestinalni poremećaji kao što su nadutost, probavne smetnje, refluks kiseline i višak plinova
Infekcije kvasca
Dijabetes
Debljanje / pretilost
Alergija
Išijas i ukočeni vrat
Zubni karijes
Bolovi u zglobovima i mišićima
Zašto tijelo samostalno ne podešava pH?
Da je. Ali tempom to i čini. Mnoga tjelesna tkiva i tekućine su alkalne, osim želuca. Ako tijelo na kraju postane previše kiselo, različita tkiva mogu uzimati alkalne tvari iz drugih dijelova tijela (poput gastrointestinalnih enzima tankog crijeva ili naših kostiju) – zatim stvoriti manje od optimalnog stanja za određena mjesta na kojima su alkalne -upotrebljeni su elementi za oblikovanje.

Kako neutralizirati višak kiselosti u tijelu?
Najjednostavniji način da smanjite višak kiselosti iz tijela je prilagoditi svoj raspored prehrane i malo prilagoditi svoj životni stil, vaše se tijelo oslanja na način života i hranu koju odaberemo kao dio naše prehrane.

Savjeti za neutralizaciju viška kiselosti
Pijte puno čiste vode svaki dan (najbolja je izvorska). To će pomoći tijelu bržim ispiranjem otrovnih materijala.
Uklonite upotrebu kisele hrane poput gore spomenute. Ne morate ih sve ukloniti, no dobro je gledište smanjiti ih na minimum ili nekoliko puta tjedno prije nego što možete proći bez njih. Ako to niste primijetili, namirnice poput sode, kokica, mlijeka, čokolade, alkohola, kave, bijelog octa, zaslađivača, peradi, pšeničnih proizvoda, jaja, ribe, soje i morskih plodova kiselije su.
Konzumirajte više zelenila koje je visoko alkalno. Zeleni shakeovi, salate od zelenih pića i druge mješavine.
Vaša emocija također utječe na pH vašeg tijela. Bijes, strah, ogorčenost i zavist generiraju kiselost tjelesnih tekućina. Sudjelovanje u meditaciji ili jogi pomoći će vam u ublažavanju stresa.
Izbjegavajte GMO hranu
Povećajte konzumaciju alkalnih namirnica, poput povrća i bobičastog voća, najviše je, a drugo najbolje su orašasti plodovi, grašak, grah i mahunarke.
Pijenje limunove vode također može pomoći u regulaciji razine kiseline.
Pokušajte se brinuti o sebi i svom tijelu. Cijenit ćete vaš trud i svakodnevno ćete se osjećati poletnije i poletnije.

Sažetak
Nakupljanje kiseline vrlo je često među ljudima koji se oslanjaju na brzu i prerađenu hranu, a njezini se simptomi jako zanemaruju, međutim, kronična kiselost može dovesti do nekoliko poremećaja koji mogu biti fatalni. Ljudi bi trebali biti jako zabrinuti zbog simptoma i pokušava ih otkloniti što je prije moguće. Neki od savjeta mogu vam pomoći u neutraliziranju učinka kiselosti i uravnoteženju pH. Neznatne izmjene načina života i prehrambenih navika mogu pomoći u izbjegavanju ove vrste komplikacija.

Povezano

Najnovije