Pomoć za brzo povraćanje. Voda od đumbira ili riže može donijeti željeno olakšanje

Objavljeno:

Jeste li se ikad osjećali kao da se sve što ste upravo pojeli želi vratiti? Da se vaš želudac okrenuo i nije u stanju zadržati i probaviti sve što je došlo u njega? Povraćanje je jedna od najneugodnijih stvari koja se može dogoditi našem tijelu, a ponekad moramo samo čekati da nestane i želudac povraća sve što mu ne odgovara. Ali ponekad ne moramo čekati! Da biste se brže oslobodili, pokušajte s ovim kućnim lijekovima kako biste prestali osjećati mučninu ili povraćanje.

đumbir
Đumbir se koristi za liječenje želučanih tegoba i mučnina više od 2000 godina i jednako je učinkovit kao nekad. Iz jedne šalice soka od jabuke, žlice đumbira u prahu i pola šalice vode stvorite napitak. Pijte i uživajte u nadolazećem olakšanju. Alternativno, možete pojesti mali komad đumbira ili napraviti čaj. Pijte samo nakon hlađenja.

Jabučni ocat
Jabučni ocat ima antibakterijska svojstva koja umiruju grčeve u želucu koji uzrokuju povraćanje. Također pomaže u obnavljanju niske razine kiseline u želucu, uklanjajući žgaravicu. Pomiješajte žlicu jabučnog octa sa žlicom meda i šalicom vode. Dobro promiješajte i pijte u malim gutljajima.

cimet
Cimet sprečava povraćanje ili nastavlja povraćanje i ublažava nadimanje. To je moćan antibakterijski proizvod koji pruža olakšanje već u nekoliko minuta nakon njegove konzumacije. Kuhajte 2 – 3 štapića u kipućoj vodi 25 minuta. Zatim dodajte žlicu meda i polako pijte.

Riža voda
Ako je povraćanje uzrokovano gastritisom, tada je voda od riže upravo ono što vam je potrebno da se oslobodite. Riža je bogata škrobom i kad se pomiješa s vodom ublažava upalu i iritaciju, štiteći unutarnju sluznicu želuca. Uzmite šalicu nekušene riže i temeljito je isperite da biste je uklonili od prljavštine. Zatim je stavite u zdjelu, prelijte 2 šalice svježe vode i ostavite da se natapa oko 15 – 30 minuta. Povremeno miješajte. Iscijedite i pijte rižinu vodu cijeli dan.

Povezano

Najnovije