Imate li simptome proljetnih alergija u ljetnim mjesecima? Ovdje su glavni čimbenici koji ih mogu uzrokovati

Objavljeno:

Pripremili smo popis glavnih čimbenika koji bi mogli potaknuti ovu neugodnu situaciju.

Trava ili polen
Iako je cvjetni pelud prvenstveno odgovoran za alergije u proljetnim mjesecima, korov i suha trava mogu proizvesti mala, lagana i suha peludna zrnca koja mogu kilometrima putovati vjetrovima.

smog
Zagađenje zraka dostiže najvišu razinu ljeti, posebno u urbanim područjima. Smog je jedan od oblika koji je za nas posebno rizičan u vrućim ljetnim danima. Smog sadrži ozon iz zagađivača koje proizvode automobili, elektrane, kemijska postrojenja i rafinerije. Ove tvari reagiraju kemijski na prisustvo sunčeve svjetlosti. Ozon može imati niz štetnih učinaka na naše dišne ​​putove.

Ujedni insekti
Pazite na dosadne insekte tijekom ljetnih aktivnosti na otvorenom, koji svojim ubodima mogu izazvati opasne reakcije. Pčele, osi, stršljeni, mravi i drugi mogu izazvati opasne reakcije. Pokušajte izbjegavati pijenje iz otvorenih konzerva, koristeći slatki parfem i hodajući bosi po travi.

Bube i bakterije
Visoke temperature i vlaga uzrokuju plijesan na mjestima poput podruma ili kupaonice, što izaziva alergijske reakcije. U tim uvjetima, grinje se nalaze i u krevetu, što izaziva kihanje.

U slučaju ozbiljne alergijske reakcije, odmah potražite liječničku pomoć.

Kako vam se svidio današnji članak? Pripadate li ovoj skupini ugroženih pojedinaca? Javite nam svoje iskustvo u komentarima i slobodno podijelite članak između svojih prijatelja i obitelji.

Povezano

Najnovije