Izvrsna novogodišnja tradicija. Zašto biste trebali nositi crveno rublje u novogodišnjoj noći?

195

Novogodišnje tradicije su po cijelom svijetu različite – negdje se pridržavaju tradicija naših predaka, negdje možete upoznati zaista neobične običaje, a drugdje posve nove one koji se čuvaju samo nekoliko godina. Bez obzira na to što ga smatrate, željeli bismo to podijeliti s vama. To je ono što na kraju godine uzmete ispod odjeće.

Crveno rublje donosi sreću
U Francuskoj, Španjolskoj, Italiji, ali i u Kini i Meksiku vjeruju da crveno rublje nije samo lijepo i privlačno, već privlači sreću i uspjeh u ženskom životu. Ova zanimljiva tradicija rođena je davno i traje do danas.

Baci ga u ponoć
Da biste u svoj život privukli ljubav, uspjeh i prosperitet, u novogodišnjoj noći trebali biste se odjenuti u crveno rublje. Mora biti novo, a onog trenutka kada uđete u novu godinu, morate ga baciti.

Donje rublje mora se dati kao dar
Zbog čega je ovaj običaj zanimljiv? Ne možete sami kupiti crveno rublje. To bi trebao biti dar. Naravno da nema potrebe biti nadaren skupim čipkastim rubljem, radije preferirajte crveno donje rublje.

Da li stvarno djeluje?
Ma koliko ova tradicija bila neobična i glupa, većina žena koje su se pokušale pridržavati toga tvrdi da to rade. Teško je utvrditi odakle ta navika potječe, neki vjeruju u Kinu, drugi tvrde da postoje dokazi da je tradiciju opisao i sam Marko Polo u svojim dnevnicima.