Gubitak kilograma pogoduje biljnim čajevima i redovitom, dovoljno dugom snu

248

Žudite li za vitkom figurom? U ovom slučaju obratite dovoljno pažnje ne samo na zdravu prehranu i vježbanje, već i na spavanje. Loš ili neadekvatan san može dovesti do pretilosti uz mnoge druge zdravstvene probleme. Osim toga, čak i za vrijeme spavanja naše tijelo stalno radi i troši energiju. Pa kako da mu pomognemo da je još više izgori i da nas istovremeno učini svježom i punom snage ujutro nakon buđenja?

Spavaj u hladnoj sobi
Hladnije okruženje aktivira masne stanice koje su odgovorne za termoregulaciju. Stoga, ako spavate u hladnoj sobi, vaše tijelo će sagorjeti više energije kako bi se zagrijalo. Stručnjaci obično preporučuju spavanje u sobi na oko 18 Celzijevih stupnjeva. Ova temperatura uvelike će ubrzati naš metabolizam.

pravilnost
O pospanosti i gubitku tjelesne težine svjedoči i pravilnost, stoga pokušajte zaspati i ustajati otprilike u isto vrijeme, ne samo tijekom radnog tjedna, već i vikenda.

Isključite televizor, mobilni telefon i tablet
Mnoga neovisna znanstvena istraživanja potvrdila su da plavo svjetlo koje emitira televizor, mobilni telefon, računalo ili tablet uređaj utječe na proizvodnju hormona melatonina, koji utječe na dobar san. Iz tog razloga trebali biste isključiti sve te uređaje oko dva sata prije spavanja.

Jedite dovoljno proteina i vlakana
Proteini pozitivno utječu na ubrzavanje metabolizma, a vlakna tijekom REM spavanja mogu pretvoriti serotonin u melatonin, što ima pozitivan učinak na centar za spavanje u mozgu. Iz tog razloga u svoju prehranu uvrstite proizvode od punog zrna, jogurte i mršavo meso.

Pijte bilje
Biljni čajevi stoljećima su poznati po svojim pozitivnim učincima na spavanje. Ako imate problema sa zaspavanjem, pokušajte navečer popiti šalicu čaja od kamilice, metvice ili limuna. Vidjet ćete da zaspite mnogo brže i bolje.