Nemate vremena za kuhanje, ali želite pripremiti nešto dobro za užinu? Pecite talijanski kruh s nadjevom nekoliko minuta

1068

Na što ste navikli za užinu? Mnogi ljudi često nemaju dovoljno vremena da skuhaju puni obrok i zato prave samo sendviče. No, bez obzira koliko su ukusni sendviči, oni se brzo umaraju.

Za vas smo pripremili recept kako pripremiti originalne grickalice koristeći jednostavne sastojke. Talijanski kruh s punjenjem – izvrsna alternativa uobičajenim sendvičima. Pecite i sami probajte ovaj obrok.

Što nam treba:
Mlado brašno 1kg

Kvasac 3 žlice

Šećer 100g

Jaja 5pcs (3 kuhana i 2 sirova)

Mlijeko 0,5L

Tvrdi sir 200g

Slanina 200g

Luk 1pc

Šaka peršina

Šaka kopra

Sjeme maka

Sol i papar

Evo kako:
U dubokoj zdjeli pomiješajte glatko brašno, suhi kvasac i žlicu šećera. U zasebnu zdjelu izlijte mlijeko i jaja i dobro promiješajte. U brašno dodajte mješavinu mlijeka i jaja kako biste oblikovali tijesto. Pokrijte tijesto krpom i ostavite da odstoji 2 sata, po mogućnosti u toplijem okruženju. Nakon što se tijesto digne, sipajte malo brašna na kuhinju i tijesto nježno valjajte valjkom. Izrežite slaninu, sir, luk i jaje na sitne kockice i dodajte začinsko bilje. Sve sastojke pomiješajte u dubokoj zdjeli, dodajte sol, papar i ponovno promiješajte. Smjesu stavite u sredinu valjanog tijesta i ravnomjerno je rasporedite, ostavljajući oko 10 centimetara slobodnog prostora sa svih strana. Nakon toga zamotajte kruh. Za zlatnu boju namažite žumanjke i pospite sjemenkama maka. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 ° C 40-50 minuta.

Čestitamo, kruh je spreman! Želimo vam dobar ukus!