3 STVARI KOJE SVAKA ŽENA MORA REĆI SVOM GINEKOLOGU: Nema mjesta za sramotu, UPAMTITE

Datum objave:

- Advertisement -

Mnoge žene zbog neznanja ili stida prećute ginekologu probleme koje imaju sa menstruacijom, ali ova 3 obavezno morate da im otkrijete!

  1. Obilna menstruacija

Organizam svake žene je drugačiji, pa je tako i menstruacija drugačija. Jačina krvarenja je ono na što morate obratiti najviše pažnje. Ako tokom krvarenja morate često da menjate uložak, odnosno on se u potpunosti natopi u roku od sat vremena ili trošite najmanje 10 tampona dnevno, onda imate obilna krvarenja čiji uzrok treba obavezno ispitati.

  1. Dugotrajna ili prekratka menstruacija
- Advertisement -

Trajanje krvarenja varira od žene do žene. Ali, ginekolozi savjetuju da im se obratite ako krvarite duže od 7 dana ili kraće od 2 dana. U tom slučaju imate menstruaciju neobično dugog ili kratkog trajanja i potrebno je ustanoviti zbog čega se to događa.

  1. Ugrušci
- Advertisement -

Tokom menstruacije dolazi do ljuštenja sluzokože materice i zbog toga može da se dogodi da primijetite male ugruške, pogotovo u periodu kada najjače krvarite. Međutim, ako su ti ugrušci veliki i ako se pojavljuju svakog dana menstruacije, onda se obavezno javite ginekologu! (novi.ba)

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO