3 STVARI KOJE SVAKA ŽENA MORA REĆI SVOM GINEKOLOGU: Nema mjesta za sramotu, UPAMTITE

Objavljeno:

Mnoge žene zbog neznanja ili stida prećute ginekologu probleme koje imaju sa menstruacijom, ali ova 3 obavezno morate da im otkrijete!

  1. Obilna menstruacija

Organizam svake žene je drugačiji, pa je tako i menstruacija drugačija. Jačina krvarenja je ono na što morate obratiti najviše pažnje. Ako tokom krvarenja morate često da menjate uložak, odnosno on se u potpunosti natopi u roku od sat vremena ili trošite najmanje 10 tampona dnevno, onda imate obilna krvarenja čiji uzrok treba obavezno ispitati.

  1. Dugotrajna ili prekratka menstruacija

Trajanje krvarenja varira od žene do žene. Ali, ginekolozi savjetuju da im se obratite ako krvarite duže od 7 dana ili kraće od 2 dana. U tom slučaju imate menstruaciju neobično dugog ili kratkog trajanja i potrebno je ustanoviti zbog čega se to događa.

  1. Ugrušci

Tokom menstruacije dolazi do ljuštenja sluzokože materice i zbog toga može da se dogodi da primijetite male ugruške, pogotovo u periodu kada najjače krvarite. Međutim, ako su ti ugrušci veliki i ako se pojavljuju svakog dana menstruacije, onda se obavezno javite ginekologu! (novi.ba)

Povezano

Najnovije